Ezt jelenti a kijárási tilalom bevezetése Szlovákiában

Ezt jelenti a kijárási tilalom bevezetése Szlovákiában

Szlovákia szombattól. október 24-től november 1-ig általános kijárási tilalmat vezet be az országban. Az erről szóló, folyamatosan frissült cikkünk itt olvasható.

A kijárási tilalom első hete lesz a legszigorúbb, a következő két hétben már lesznek kivételek azokra vonatkozóan, akik az első vagy a második országos tesztelés során negatív eredményt produkálnak.

Mit jelent a kijárási tilalom a gyakorlatban:

Hírdetés

A kijárási tilalom szombaton lép életbe és november 1-ig tart. Tesztelés nélkül az emberek mehetnek munkába, elvihetik gyerekeiket iskolába, kirándulhatnak a természetben. Az árvai járások és a Bártfai járásban szigorúbb szabályok lépnek életbe.

Amíg az illetőnek nem lesz negatív vírustesztje, a következő feltételek mellett mozoghat a a Námestovói, Alsókubini, Bártfai, Tvrdošíni járásban

Az ország többi részében mindenkire érvényesek a kivételek, azaz lehetőség van mindenre, amire a négy legsúlyosabban fertőzött járásban csak negatív koronateszt birtokában.

A kijárási tilalom szombattól jövő vasárnapig lesz érvényben. Az adott hétvégén kerül sor az első országos tesztelésre. Ezt követően ismét életbe lép a kijárási tilalom, azzal a bővítéssel, hogy a tiltás alól feloldozást kapnak a negatív vírusteszttel rendelkezők. (PCR vagy antigén teszt.)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »