Ezt érdemes tudnia, ha klímaberendezés vásárlására készül

Ezt érdemes tudnia, ha klímaberendezés vásárlására készül

A megfelelő klímaberendezés beszerzése alapos körültekintést és odafigyelést igényel – hangsúlyozta a Budapesti Békéltető Testület elnöke. Baranovszky György az InfoRádióban elmondta, vásárlás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni, nemcsak a készülékekről, hanem a jogokról is és a kötelezettségekről is.

A hőség miatt sokan fognak klímaberendezés beszerzésébe, a tájékozódást pedig természetesen az interneten kezdik. Baranovszky György, a Budapesti Békéltető Testület elnöke az InfoRádióban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez nem elég: a fogyasztók nyugodtan forduljanak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarához, ahol segítenek kiválasztani a „jó vállalkozókat”, azokat a mestereket, akiktől érdemes vásárolni, akik elérhetők és be is tudják szerelni a berendezést.

A szakemberek be vannak táblázva.

Nagyon fontos, hogy csakis olyan mesterek szerelhetnek fel ilyen berendezést, akiknek erre jogosultságuk van – figyelmeztetett Baranovszky György.

A klíma „tartós használatra rendelt eszköz”, vagyis jótállási jogok vannak. Interneten is lehet már klímát venni, itt a 14 napos elállási jog az érvényes.

Hírdetés

Általános tapasztalat, hogy a klímaberendezést ma már fűtésre is, nem csak hűtésre használják. Ezzel kapcsolatban fontos hangsúlyozni, hogy

a vásárlóknak tájékozódniuk kell a gép fogyasztásáról és a szervizhálózatáról is,

ebben is segíteni tud a kamara. Minden esetben el kell tenni a számlát, a jótállási jegyet, illetve a mester elérhetőségét is, nehogy baj legyen; mindent dokumentálni kell.

„A Budapesti Békéltető Testületnek van feketelistája és pozitív listája is;

ha megfelelő helyre fordulunk, nem lehet gond a jótállási igények érvényesítésével sem” – foglalta össze Baranovszky György.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »