”Ezt a hibát életem végéig nem fogom magamnak megbocsátani”

…A Jobbikon belül sajnos elkezdődött már az őrület, a nevemet egy közleményben említik húsz jobbikos e-mail fiók feltörésével és kezdenek lábra kapni „a Fidesz érdekeit képviselik” típusú magyarázatok is. Erre a végtelen butaságra röviden csak annyit, hogy ha a Fidesz irányítaná a tetteimet, akkor engedtem volna az elnökségünk több napos könyörgésének és májusban akadálytalanul átvettem volna a Jobbik irányítását…

Tegnap, 5 órás tanácskozás után megszületett az eredmény: a parlamenti frakciónk többsége kizárt a soraiból. Két barátom és bajtársam, Apáti István és Fülöp Erik jelezte, hogy a sorsuk és az értékrendjük össze van kötve az enyémmel: ha engem kizárnak, ők is kilépnek – férfias kiállásukat ezúton is köszönöm! Egyikünk sem szeretett volna menni. Nekünk ugyanis nem a Jobbikkal van problémánk, hiszen a Jobbikban még mindig sok szeretetre méltó, tisztességes magyar ember dolgozik. Nekünk a Jobbik jelenlegi vezetésével van feloldhatatlan értékrendi és politikai konfliktusunk.

Mindhárman élni szerettünk volna a Jobbik alapszabályában meglévő törvényes lehetőségekkel és egy tisztességes tisztújítás kiírására tettünk kísérletet. Erre kizárás lett a válasz. Nekünk nem volt semmilyen félnivalónk a nyílt megmérettetéstől: Apáti István és én a Jobbik legnagyobb szavazatszámmal megválasztott alelnökei vagyunk, másoktól eltérően nem fakanállal kellett letuszkolni minket a Jobbik tagságának torkán. Sajnálom, hogy a Jobbik jelenlegi vezetése vonakodott a nyílt megmérettetéstől és hibás döntést hozott.

Hírdetés

Sneider Tamásnak jeleztük, hogy bár a hosszú tanácskozás alatt többször kaptunk durva és személyeskedő támadásokat, nem szeretnénk ezekre hasonló módon válaszolni: szomorúak vagyunk a Jobbik várható sorsa miatt, de béke és szeretet van a szívünkben. Tamástól azt kértem, legyen bölcs és ne kezdjen bele egy, a személyünk elleni méltatlan eszközökkel vívott háborúba: ha a jelenlegi vezetők az általuk kizárt vezetőkkel háborúskodásba kezdenek, azon a Jobbik csak veszíthet. A csendes és békés elválásunkra vonatkozó ajánlatunkon a Jobbik elnöksége még gondolkodik – reméljük, bölcs döntést hoznak majd. A rosszindulatú híresztelésekkel szemben a pártot sem akarjuk szétszakítani: senkit, még a saját választókerületeinkben dolgozó jobbikosokat sem kértünk meg a Jobbikból való távozásra.

A Jobbikon belül sajnos elkezdődött már az őrület, a nevemet egy közleményben említik húsz jobbikos e-mail fiók feltörésével és kezdenek lábra kapni „a Fidesz érdekeit képviselik” típusú magyarázatok is. Erre a végtelen butaságra röviden csak annyit, hogy ha a Fidesz irányítaná a tetteimet, akkor engedtem volna az elnökségünk több napos könyörgésének és májusban akadálytalanul átvettem volna a Jobbik irányítását. De nem így tettem és ezt a hibát életem végéig nem fogom magamnak megbocsátani.

A mandátumom sorsát azonnal az elnökségünk kezébe tettem egy aláírt lemondó nyilatkozattal, amikor 2011 végén az akkori elnökségünk egy, utólag rágalomgyűjteménynek minősített, lejárató jellegű iratgyűjtemény után vizsgálatot indított ellenem. Akkor a Jobbik még egy valódi, nemzeti értékrendű párt volt, ahol fel sem merülhetett, hogy a megüredesett helyet olyan képviselő fogja átvenni, aki keresi a baloldallal történő összeborulás lehetőségét. Most már sajnos nem ez a helyzet, így – ezt Apáti István és Fülöp Erik nevében is mondhatom – a mandátumainkat megtartjuk és továbbra is a Nemzet ügyét fogjuk velük szolgálni.

Volner János – facebook


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »