Ezt a hét élelmiszert naponta fogyasztjuk, pedig a sírba vihetnek

Léteznek olyan élelmiszerek, amelyeket naponta fogyasztunk, és nem is sejtjük, hogy szervezetünk számára méregként hatnak. Persze, nem az élelmiszer-alapanyaggal van a probléma, hanem a különféle adalékokkal, amelyek gyulladásos és daganatos megbetegedéseket okozhatnak. Legalábbis az activebeat.com szerint.

 

Legtöbbünk tudja, hogy jobban meg kéne válogatnunk az ételünket. Az activebeat.com összeállítot egy rangsort arról, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket inkább el kéne hagyni, saját egészségünk érdekében.

 

Forrás: HNonline.sk

 

A hot dog elég népszerű még ma is a gyorsétkezdék vendégei körében. Ám olyan húsból készülnek, amelyek nagy mennyiségű tartósítószert tartalmaz. Egyes vélemények szerint a hot dogot ugyanúgy fel kéne címkézni veszélyességét hirdető képekkel, ahogy a dohányárut. Kimutatták, hogy az amerikai  Ballpark rendszeres heti fogyasztása 21 százalékkal növeli a végbélrák kialakulásának esélyét.

 

Forrás: HNonline.sk

 

Nincs rosszabb, mint a friss és egészséges zöldséget és salátát elrontani az ecetes-olajos dresszing különféle fajtáival. Ez minden olyan dresszingre vonatkozik, amelyet cukor segítségével konzerváltak. Ezek ugyanis rengetek fruktózt, kukoricaszirupot és mesterséges színezéket tartalmaznak. Helyette inkább javallott az almaecet, vagy a balzsamecet.

 

Forrás: HNonline.sk

 

Valamikor arról zengtek a tévéreklámok, mennyire egészséges a növényi olajokból készült margarin, és aki szeretné megőrizni szíve egészségét, margarint fogyaszt. Újabban azonban a kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a margarin készítése során olyan mértékben átdolgozzák a növényi olajokat, hogy az már veszélyes, és növeli a nem megfelelő koleszterinszintet és a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

Hírdetés

 

Forrás: HNonline.sk

 

A mesterséges ízesítőkkel szemben alapvető az előítélet, ha másért nem, a „mesterséges” kifejezés miatt. Aki mégis inkább ezt használja a cukor helyett (ami nem feltétlenül lenne jobb megoldás), az kálium aceszulfámot (200-szor édesebb a cukornál), aszpartámot (200-szor édesebb a cukornál), neotámot (8000-szer édesebb a cukornál), és más nagyon erős édesítőszereket fogyaszt – kevesebb kalória ugyan, de magas vérnyomást, kettes típusú cukorbetegséget és egy csomó érrendszeri betegséget okozhat. Az aszpartámot például több neves élelmiszeripari kutató a „világ legveszélyesebb anyagának” kiáltotta ki.

 

Forrás: HNonline.sk

 

Káros a sonka? Volt, aki szerint egészségtelen dolog a házikolbász, és bár ez túlzásnak tűnhet, az előcsomagolt húsételekkel azért nem tévedtek nagyot. A „különleges ízmegőrző” műanyagokban tárolt előcsomagolt szalámik, sonkák tényleg egészségtelenek lehetnek. Annyi tartósítószert tartalmaznak, ami már komoly mértékben növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések esélyét. Ha valaki mégis a sonkára esküszik (vagyunk páran), inkább a hentesnél vásároljon belőle, ahol a szeme előtt vágják le a szeleteket.

 

Forrás: HNonline.sk

 

Az édes, szénsavas üdítőitalok káros volta ma már közismert, sok megjegyzést alig kell hozzá fűzni. Ártanak a fogaknak, a bőrnek, a szívnek, az ereknek, a hormonoknak és a vércukornak.

 

Forrás: HNonline.sk

 

A paradicsomszósz különféle kiszerelései is elég veszélyesek az emberi szervezetre. Erőteljes, édeskés ízük ugyanis nem is annyira a paradicsomnak, mint inkább édesítőszerek tömkelegének köszönhető. Rengeteg benne a kukoricaszirup, de más édesítőszereket, akár cukrot is tartalmazhat. Ezek pedig egyenesen az elhízáshoz, a cukorbetegséghez, fogszuvasodáshoz, szívbetegségekhez vezethetnek. Érdemes tehát ellenőrizni a termék összetételét, főleg ami az édesítőket illeti.

 

Körkép.sk, HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »