Ezrek vonultak utcára az USA nagyvárosaiban

Ezrek vonultak utcára az USA nagyvárosaiban

Ezrek vovultak utcára az Egyesült Államok egyes nagyvárosaiban és repülőterein a bevándorlást átmenetileg korlátozó elnöki rendelet ellen vasárnap.

Több ezren vonultak utcára Detroitban, Chicagóban, New Yorkban, Dallasban, Los Angelesben és több százan Washingtonban, a Fehér Ház előtt is. A chicagói O’Hare repülőtéren és a Dallas melletti Forth Worth repülőterén a feltartóztatott, de az ellenőrzések után a reptérről kiengedett utasokat ünnepelték a protestálók, a tranzitból kiérkezőket győzelmi jeleket formálva és hurrázással fogadták.

New Yorkban, Manhattan déli részén – annál a kompnál, amely a szemközti kis szigetre, a Szabadság-szoborhoz viszi az embereket – ezrek gyűltek össze, hogy tiltakozzanak. A tüntetőknél „Amerikát a menekültek építették fel” és „A muszlimok kitiltása nem amerikai dolog” feliratú táblákat lehetett látni, és a demonstráción részt vett Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője, New York-i politikus is. Schumer rövid beszédet mondott, amelyben a többi között azt mondta: „Donald Trump azt akarja, hogy a menekültekről azt gondoljuk, terroristák”, majd leszögezte, hogy „ezt a harcot megnyerjük!”.

Hírdetés

  Fotó: Jason Redmond / AFP  

„Változtassanak ezen a politikán!”

Boston belvárosában szintén Trump-ellenes feliratokkal tüntettek, Washingtonban, a Fehér Ház előtt szintén Trump-ellenes rigmusokat skandáltak. A Washingtonnal szemben, a Potomac másik oldalán fekvő Virginia állam kormányzója, a demokrata párti Terry McAuliffe nyilatkozatot adott ki, amelyben hangsúlyozza: megérti a nemzetbiztonsági aggodalmakat, de szeretné, ha a „szigorú ellenőrzés fogalmát és gyakorlatát” pontosan meghatározzák. „A virginiai nép nevében arra sürgetem Trump elnököt és a vezetőket Washingtonban, hogy változtassanak ezen a politikán, és legyen nemzetünk ismét a lehetőségek hazája mindenki számára” – hangsúlyozta közleményében a demokrata párti politikus.

Trump: Kilencven nap múlva helyreállítják a vízumkiadástDonald Trump vasárnap közleményben szögezte le, hogy a bevándorlásról hozott elnöki rendelet nem a muszlimok kitiltásáról szól, a vízumkiadást pedig 90 nap múlva helyreállítják. Emellett megismételte, amit már szombaton újságíróknak mondott: a beutazások felfüggesztése nem muszlimellenes intézkedés, csupán az a célja, hogy az ország biztonságát sikerüljön megőrizni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »