Ezrek vonulnak Budapesten a túlóratörvény miatt – más senkiháziak mellett a szemkilövető is kiment hitelteleníteni

Ezrek vonulnak Budapesten a túlóratörvény miatt – más senkiháziak mellett a szemkilövető is kiment hitelteleníteni

11 óra után nem sokkal indultak el a túlóratörvény elleni tüntetők a Jászai Mari térről. Tudósítónk szerint néhány ezren lehetnek. Többségében 40 felettiek a résztvevők, de a diákok is sokan vannak – írja az Index.

A portál a Facebook-oldalán élőben közvetíti is az eseményeket:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FIndexhu%2Fvideos%2F266010837370048%2F&width=480&show_text=false&height=270&appId

Sok transzparenst látni a tömegben, például "A fideszes is áldozat" és "Ez itt már nem a NER, hanem a tökéletes aljasság rendszere" szövegekkel. Széll Bernadett egy „Nem leszünk Európa Kínája" felirattal jött. Ellenzéki politikusok is ott vannak, MSZP-s, PM-es, momentumos politikusokat is látni, de HVG rábukkant a miniszterelnökként tüntetéseket ellehetetlenítő és szétverető, szemkilövető Gyurcsányra is.

Két nappal a tüntetés bejelentése után a rendőrség elrendelte a teljes Kossuth tér, valamint a tértől északra található Balassi utca részleges lezárását reggel 6 és délután fél 3 között.

TASZ-vélemény a Kossuth tér lezárásról

Hírdetés

Álságos és nagyon átlátszó, ahogy a kormányzat a rabszolgatörvény elleni tüntetést igyekszik megakadályozni – írta a Társaság a Szabadságjogokért a Facebook oldalán. A rendőrség arra hivatkozva zárta le a Kossuth teret, hogy Kövér László házelnök a Parlamentben fogadja Marek Kuchcińskit, a Szejm elnökét, hogy megemlékezzenek a lengyel állam függetlenségének visszaszerzéséről.

A szervezők tudomásul,vették a rendőrség döntését, vonulás végállomása az Alkotmány utca Kossuth tér felőli vége lesz, a színpadot is itt állítják fel.

"Szabadegyetem"

A tüntetésen megjelenő diákok bejelentették, hogy szabadegyetemet tartanak.

Egyébként bárki beszélhet mésfél percet. Egy nyugdíjas például lemondja, hogy a gyerekei, munokái miatt jött el. Egy másik nyugdíjas ennél tovább ment, a jelenlegi kormány demokratikus eltörlése miatt jött.

Megindult a tömeg és a "Mocskos Fidesz!"

11 után néhány perccel elindult a mintegy 4 ezresre duzzadt tömeg a Körúton. A tömeg egy ideig a járdán ment, de végül elfoglalta az útpálya egyik sávját. A villamosokat időnként átengedik, de tolódnak a járművek.

A HVG tudósítója szerint az Audi dolgozói vannak a legnagyobb létszámban.

(Index – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »