Ezért választotta Hosszú Katinkát Gyurta Gergely

Ezért választotta Hosszú Katinkát Gyurta Gergely

Egy, az úszó-vb végéig összeállt trió keretei között folytatja pályafutását a világklasszis és az Eb-bronzérmes.

Óriási motiváció Hosszú Katinkával együtt készülni – mondta az InfoRádiónak az Eb-bronzérmes úszó Gyurta Gergely azzal kapcsolatban, hogy csatlakozott a háromszoros olimpiai bajnokhoz.

De mi vezetett idáig?

„A 2019-es úszó-vb-n Hosszú Katinkáékkal egy apartmanba kerültem. Én a 25 km-es versenyről érkeztem a medencés válogatotthoz, már ott szóba került, hogy mi lenne akkor, ha mi esetleg együtt tudnánk készülni. Csak hát akkor úgy volt, hogy én Franciaországban kezdtem a felkészülésemet, és ha már elkezdtem, végig akartam csinálni. 2020-ban jött a világjárvány, és hazajöttem, akkor szintén felmerült a közös munka lehetősége, csakhogy én már nem 400 vegyesre készültem, mert csak 1500 méterre volt meg az olimpiai szintem. 2021-ben az olimpia után viszont hazaköltöztem Magyarországra” – festette fel az előzményeket a sportoló.

A közös munka szeptemberben kezdett szerveződni, csak akkor még nem volt átigazolási időszak, január 1-jével viszont az is megkezdődött, így Gyurta Gergely megbeszélte Hosszú Katinkával, hogy együtt készülnek fel az idei világbajnokságra az Iron Swim kötelékeiben.

Gyurta Gergely az UTE úszója volt korábban.

Hírdetés

A szerződés időtartamáról is beszélt.

„Az az igazság, hogy

Katkával úgy terveztük, a vb-ig biztosan együtt edzünk, utána pedig ahogy alakul.”

A háromfős csapatnak – Varga Dominika, Hosszú Katinka, Gyurta Gergely – Gelencsér András az edzője, de a csapat mellett pszichológusok és masszőrök is segítenek a felkészülésben.

Március 7-én Thaiföldre megy a csapat edzőtáborba egy hónapra, azt követően országos bajnokság lesz itthon, ahol fel tudják mérni, mit adott addig a felkészülés, amelynek idáig minden napja úgy telt Gyurta Gergely számára, hogy

„egy háromszoros olimpiai bajnokkal tudok együtt edzeni, a karrierjét még segíteni”.

Az idei világbajnokságot június 18-ától rendezik a Duna Arénában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »