Ezért távozott Hyballa a DAC-tól

Ezért távozott Hyballa a DAC-tól

Épp csak átléptünk 2020-ba, és a DAC már nagy bejelentést tett azzal, hogy szerződést bontottak Peter Hyballa vezetőedzővel. Bár Világi Oszkár klubtulajdonos évértékelő interjújában jelezte, hogy már most az Európa-ligára akar készülni a csapattal, azt talán csak kevesen gondolták, hogy ezt Hyballa menesztésével kezdi.

Peter Hyballát rögtön a mélyvízbe dobták, mikor másfél évvel ezelőtt megérkezett Dunaszerdahelyre. Egyik napról a másikra, anélkül, hogy ismerné játékosait, rögtön az Európa-ligában kellett irányítania. Az elmúlt 18 hónapban voltak, akik nem tudtak megbékélni stílusával, hogy a ‘gegenpressing’ mindenek felett áll, és voltak, akik kifejezetten megszerették őt.

Annyi biztos, hogy az edzőváltás nem sok DAC-szurkolónál szerepelt az újévi kívánságlistán. Ettől függetlenül Hyballa elmegy, távozása okairól pedig egy holland lapnak, a vi.nl-nek nyilatkozott.

Peter Hyballa: Köszönöm nektek, támogassátok továbbra is a csapatot és ezt a régiót!

A cikkben kiemelik, hogy Hyballa vezetésével történelmi sikert ért el a DAC, hisz tavaly a 2. helyen zárta a bajnokságot. Felidézték, hogy Világi Oszkár az edzőváltás kapcsán a nyári El-szereplést jelölte meg okként, jobban mondva azt, hogy a jobb szereplés reményében inkább most keres új edzőt, mint május 31 után, mikor Hyballa szerződése lejár.

A német-holland edző megerősítette Világi szavait. Hangsúlyozta, hogy egy olyan időszakban hagyja ott Dunaszerdahelyt, mikor a csapat a 3. a bajnokságban, a Slovnaft Cup-ban pedig a negyeddöntő vár rá.

“Meg akartam nyerni velük a kupát.”

nyilatkozta Hyballa, majd rátért az elmúlt időszak történéseire.

Hírdetés

“Ősszel beszéltem a tulajdonossal a jövőről, és úgy döntöttem, hogy nem hosszabbítok szerződést.”

Az edző elmondása szerint Világi már ekkor jelezte, hogy szeretné, ha ebben az esetben már most elválnának útjaik. Végül pedig a megegyezés is megtörtént.

Nem várt meglepetés: Világi menesztette Hyballát

Hyballa nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy sok mindent értek el Dunaszerdahelyen, a klub filozófiája, stílusa is közel állt hozzá.

“Szlovákiában itt vannak a legjobb szurkolók. Edző vagyok, aki szeret tehetséges játékosokkal dolgozni, aki szereti a vonzó támadóstílust megmutatni, és ez érzelmes dolog. A DAC-nál sokszor nyertünk és sok sikert értünk el. Észlelem, hogy nevem lett emiatt Kelet-Európában. Az itteni klubok szeretnének többet megtudni a német gegenpressing-stílusról, mert még nem ismerik jól”

mondta Hyballa, aki jelenleg még nem aggódik amiatt, hogy merre vezet az útja a Csallóközből. Saját bevallása szerint Kelet-Európa mellett Németország és Hollandia is szóba jöhet.

“Hollandia az otthonom és Németország a hazám: itt ismernek engem. Tehát természetes nyitott vagyok erre. Ha valaki az abszolút csúcson dolgozik, megtervezheti az edzői karrierjét. Amikor az én kategóriámba tartozol, soha sem tudhatod, hogy mi jön. Legalább visszatérek a piacra”

Addig is, míg új kihívást talál magának, biztosan nem a tengerparton kell majd őt keresni.

“Nem vagyok ilyen nyaraló-ember. Három nap után a tengerparton már azon gondolkodom: Hol van a labda? A szívem mélyéig edző vagyok és szeretek együtt dolgozni a játékosaimmal. Tehát a lehető leghamarabb ezt akarom csinálni.”

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »