Ezért nincs gond a táborvezető napi 110 ezres szállásköltségével

Ezért nincs gond a táborvezető napi 110 ezres szállásköltségével

Nem csoda, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem talált kivetnivalót abban, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek üdültetését végző Erzsébet-táborok vezetője – állítása szerint saját zsebből – 110 ezer forintot költött naponta saját szállására a zánkai tábor közvetlen közelében.

Hornyák Tibor főtitkár mellett ugyanis a minisztérium közigazgatási államtitkárának fia, Kuczora Gergely is fontos pozícióban van az Erzsébet-táborok pénzügyi irányításában – írja a 24.hu.

Kuczora Gergely ügyvédi irodájának jutott a bizalmi feladat, hogy költségvetésből származó több mint 40 milliárd forintos működési és ingatlanfelújítási keret közbeszerzéseit lebonyolítsa.

A lap szerint az Emmi közigazgatási államtitkára, Lengyel Gyöngyi családja régóta kapcsolatban áll Hornyákkal – fia, Gergely két ízben is kapott tőle nagy Emmi-s szervezetnél bizalmi állást.

Belföld MN Havi 1,85 milliót keres a zánkai gyerektábor főnöke Hornyák Tibor közölte: 15 százalékos kedvezményt kaptak a villára.

Hírdetés

http://mno.hu/

Kuczora Gergely először 2014-ben csatlakozott Hornyákhoz, aki akkoriban az Emmi másik vezetőjének, L. Simon Lászlónak a kabinetfőnöke volt, majd a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) élére nevezték ki. A 7 milliárdos vagyon fölött rendelkező MANK felügyelete éppen a közigazgatási államtitkár feladatközébe tartozott.

Miközben Hornyák ügyvezető igazgatóként tevékenykedett, Kuczora volt a szervezet közbeszerzéseinek jogi felelőse. A MANK körül 2015-ben komoly botrány kerekedett, amikor kiderült, hogy L. Simon szűk ismeretségi körének cégei sorban kapták a különféle meghívásos pályázatokon milliárdos összértékben a megrendeléseket.

Az összeférhetetlenségi aggályokra Lengyel Györgyi három éve azt mondta, semmilyen problémát nem lát a megbízatással kapcsolatban, mert a jogi képviselő kiválasztása kizárólagosan az ügyvezető hatásköre. Az államtitkár szerint a MANK igazgatója már 2014-ben is több éve ismerte fia szakmai munkáját. „Tisztában volt tehát szakmai tapasztalatával, amikor a MANK egyes közbeszerzési és jogi ügyeinek intézésével megbízta.”

A jelek szerint Hornyák elégedett volt az akkor alig pár éve diplomázott Kuczora teljesítményével, mert az új munkahelyére is magával vitte. Hornyák tavaly lett az Erzsébet-táborok legfőbb vezetője, a gyerektáboroztatás kiszervezésével ő lett az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkára és az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezető igazgatója is.

Az állami döntéseknek köszönhetően az alapítvány ingyen lett a 17 milliárd forint értékű zánkai és fonyódligeti gyerektábor ingatlanegyüttesének tulajdonosa, a Kft.-nél pedig egy 15 milliárd forintos költségvetési támogatáscsomag landolt a tavasszal egy olyan közbeszerzéssel, amelyen egyedül ez a cég indulhatott.

Márciusban egy 26 milliárd forintos keretet is megszavazott a kormány a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor felújítására és fejlesztésére úgy, hogy az ingatlanok átadási szerződése szerint az alapítvány a felújított ingatlanokkal 14 év múlva azt csinálhat, amit akar – emlékeztet a lap.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »