Ezért ne vadász háziállatokra, ha megszállott fegyvergyűjtő vagy

Ezért ne vadász háziállatokra, ha megszállott fegyvergyűjtő vagy

A békéscsabai M. György azután, került a rendőrség látószögébe, hogy állatvédők lőtt sérülésekkel vittek állatkórházba egy talált kutyát, az egyik szomszéd pedig bejelentette, hogy lepuffantották a macskáját.

A bejelentést követően a nyomozók eljutottak egy férfihoz, aki két sportcélú puska és egy sportcélra használatos maroklőfegyver tartására rendelkezik engedéllyel. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 61 éves M. Györgytől a három engedéllyel tartott fegyveren kívül 12 fegyvert foglalt le, ezek egy része hatástalanított vagy tartása nincs engedélyhez kötve. György balszerencséjére olyan fegyvereket és lőszereket is rejtegetett, melyek tartására nincs engedélye.

Hírdetés

A férfi beismerő vallomást tett. Elmondása szerint tudta, hogy a nála talált fegyverek és lőszerek nagy részét nem tarthatta volna magánál. Állítása szerint gyűjtőszenvedélye miatt vásárolta meg azokat. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 61 éves M. Györgyöt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, a fegyvertartási engedélyét visszavonja.

A rendőrség vizsgálja, hogy az őrizetbe vett férfi gyanúsítható-e állatkínzás bűncselekmény elkövetésével.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »