Ezért ne temesse soha senki Cseh Lászlót!

Ezért ne temesse soha senki Cseh Lászlót!

Edzője, Plagányi Zsolt visszautasítja azokat a sportágon belüli megjegyezéseket, amelyek szerint a hatszoros olimpiai érmes sportoló már nem érhet el komoly eredményt Tokióban.

Jelentősen nőtt Cseh László szárazföldi edzésmennyisége, az erőfejlesztés, és megpróbálták személyre, életkorra szabni az úszólegenda felkészülését – árulta el az InfoRádió érdeklődésére a BVSC-sportoló trénere, Plagányi Zsolt.

„Gyógytornász és személyi edző is részt vesz a felkészítésében, jól is sikerült eddig minden, persze a sportolói kora már előrehaladott” – adott állapotjelentést az úszóedző.

Cseh László figyelmének középpontjában idén

a 200 pillangó, a 200 vegyes és a 100 pillangó

áll, ebben a sorrendben említette a számokat Plagányi Zsolt – ismert, az elsőként említett számban magyar világcsúcstartó van Milák Kristóf személyében.

Hírdetés

Ennek megfelelően a közelgő úszó országos bajnokságra kitérve elmondta, 200 vegyesen olimpiai A-szintes ideje már van is az úszónak, kérdés, sikerül-e megerősíteni ezt még jobban, esetleg a két pillangószám valamelyikén beverekszi-e magát a tokiói mezőnybe.

Az ob tétje szerinte a következő:

„Hogy az érzés milyen. Hogy mennyire érzi az esélyét előrelépni az olimpián” – szögezte le.

Reagált azokra a sportágon belül is hallható hangokra is, amelyek szerint Cseh László már nem üti meg azt a szintet, hogy jó eredményt érjen el a tokiói olimpián.

„Kritikusnak lenni mindig a legegyszerűbb. Belülről látjuk az eredményeket, hogy van-e esély vagy nincs. Továbbra is 1:57,79 a legjobb idő, amit úszott a világbajnokságon, amivel döntőzhetett volna, ha a megfelelő pillanatban ússza. Meglátjuk!

A kora nagyon túl van a zeniten, de érzek benne hiányérzetet, bizonyítani akar, négy olimpiai ezüstérme van, szeretne emellé még szerezni valamit.

Az ob ilyen szempontból döntő lesz, látni fogjuk, hogy mit tud produkálni Cseh László” – tisztázta Plagányi Zsolt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »