Ezért mentek Varsóba a zsidók és bérenceik: Pence új holokausztról hazudozott, Netanjahu háborúra uszított

Ezért mentek Varsóba a zsidók és bérenceik: Pence új holokausztról hazudozott, Netanjahu háborúra uszított

"Az iráni rezsim nyíltan újabb holokausztot készít elő, és ehhez keres eszközöket" – mondta Mike Pence amerikai alelnök a Varsóban rendezett konferencián, amelynek témája Irán volt.

Pence emellett azzal is megvádolta Iránt, hogy a perzsa birodalom újjáépítésén dolgozik, és egyre növeli befolyását Irakban, Szíriában és Libanonban.

A varsói konferenciát az amerikai kormányzat szervezte azzal a céllal, hogy szövetségeseket találjon az Irán elleni fellépéshez. A találkozón nem vett részt az európai külügyi biztos, Federica Mogherini, és távol maradtak a német és francia csúcsdiplomaták, ahogy Oroszország is.

Hírdetés

Pence kritikát fogalmazott meg Nagy-Britannia, Németország és Franciaország felé is. Miután az amerikaiak kiléptek az Iránnal megkötött nukleáris egyezményből, az európai hatalmak annak fenntartásán dolgoztak tovább, ami gyengítette az USA szankcióit. Ugyanakkor az ENSZ és az amerikai hírszerzés jelentései szerint Irán továbbra is betartja az atomalkut – vagyis nem fejleszt atomfegyvert.

A fenyegetőzésből természetesen Izrael is kivette a részét. A konferencián Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök lényegében közös izraeli-arab katonai fellépést szorgalmazott Irán ellen.

Netanjahu stábja a héber kifejezést először háborúként fordította angolra, ezt később tompították úgy, hogy átvitt értelemben is felfogható legyen.

(NBC News – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »