Ezért különbözik országonként a halálos áldozatok aránya: eltérő módon számolnak

Ezért különbözik országonként a halálos áldozatok aránya: eltérő módon számolnak

Rosszul számolhatják a Covid-19 járvány áldozatait, figyelmeztetnek szakértők. Az egyes országok között jelentősen különbözik a halálos áldozatok aránya, ami komoly bizonytalanságot okoz a pontos adatokat illetően. Míg például Spanyolországban 11, addig Franciaországban 6, az Egyesült Államokban 1,8, míg Németországban 0,8 százalék a betegségben elhunytak aránya.

– Az Egyesült Királyságban a Covid-19 áldozatának tekintünk mindenkit, aki elhunytakor hordozta a vírust. Eközben Németországban csak azokat számítják oda, akik halálát közvetlenül a vírus okozta. Ezek az országok közti különbségek vezetnek oda, hogy ennyire eltérnek a halálozási arányok – mondta a Univeristy of Warwick professzora, Michael Tildesley.

Olaszország

Olaszországban egyéb betegségeitől függetlenül mindenkit a koronavírus áldozatának tekintenek, aki halála előtt pozitív tesztet produkált. Emellett az is befolyásolja a halálozási rátát, hogy majdnem minden negyedik olasz elmúlt 65 éves.

Spanyolország

Hírdetés

Spanyolországban nem számolják az áldozatok közé azokat, akik otthon vagy idősotthonban hunytak el, és nem tesztelték őket. Egy friss jelentés szerint március 21. és 25. között 17 százalékkal többen haltak meg, mint a korábbi években, de az okokra nincsenek hivatalos adatok.

Franciaország

Franciaországban a nem kórházban elhunytak száma okoz ellentmondást. A leginkább érintett területeken található idősotthonokban sok esetben nincs adat, így a halálozások száma a hivatalosnál jóval magasabb lehet.

Németország

A német 0,8 százalékos halálozási arány messze a legalacsonyabb az említett országok közül. A napi adatokat közlő Robert Koch Institute állítja, számaikban minden Covid-19-hez köthető haláleset szerepel.

(EN)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »