Ezért érdemes a finneknek terroristának állniuk … Tejben-vajban fürösztik őket

Közel 80 harcos tért haza Finnországba a Közel-Keletről, ahol korábban az Iszlám Állam soraiban harcolt. A finn kormány pedig megosztó javaslatokkal segítené az integrációjukat – írja a Breitbart. A finn belügyminiszter szerint a hazatérő harcosoknak a lehető leggyorsabban lakást és fix munkalehetőséget kell adni, így ugyanis sokkal könnyebben térnek vissza régi, normális életükhöz.

Sokan azonban attól félnek, hogy támogatással a hátuk mögött a terroristák erőszakos bűncselekményeket, terrortámadásokat hajtanak végre. A kormány tisztában van a buktatókkal, de szerintük a szociális munkások el fogják tudni dönteni, hogy mennyire átültethető az elmélet a gyakorlatba.

Hírdetés

Vanaa városának polgármestere a miniszterrel ért egyet: Anna Cantell-Forsbom szerint a reintegráció lehet a radikalizmus legfőbb ellenszere. A minisztérium munkatársai szerint pedig előbb minden esetben megvizsgálnák, hogy az adott terrorista milyen mértékben vett részt az Iszlám Állam vérengzéseiben, és az alapján döntenék el, hogy visszaengedhetik-e a társadalomba, egy lakással és egy állással megsegítve.

A javaslat nem teljesen új: már Svédországban is felmerült, hogy ingatlannal vagy éppen a tartózások elengedésével kéne segíteni a harcosok beilleszkedését.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »