Ezért akarta Harrison Ford Han Solo halálát

Ezért akarta Harrison Ford Han Solo halálát

Megfelelő lett Az ébredő Erő vége Harrison Ford szerint. A 73 éves színész rajongók kérdéseire válaszolgatott.

Az amerikai színész – aki hamarosan ismét Indiana Jones bőrébe bújik – az Entertainment Weekly Tumblr mikroblogján fogadta a rajongók kérdéseit hétfőn. Humor Heroldként kezdte: arra a kérdésre, hogyan issza a kávéját, azt felelte, hogy bögréből. Tanácsot adott fiatal filmkészítőknek is: szerinte nem szabad senki tanácsait sem elfogadniuk. „Abszolút élvezet” – ezt már Adam Driverről mondta, aki Az ébredő Erőben fiát (és gyilkosát), Ben Solót, alias Kylo Rent alakította. Ford szerint Driver ambiciózus, sokat tett le az asztalra, csodálatos színész és kedves ember.

Harrison Ford Han Solóként Az ébredő Erő forgatásán Fotó: David James / Lucasfilm Ltd.

Mesélt arról is, miként vált belőle pilóta: tanulni szeretett volna valamit. Mindig is akart repülni, de sokáig nem volt rá pénze. „Az egyik legjobb dolog, amit valaha csináltam” – közölte Harrison Ford. A legfurcsább tanács, amit valaha kapott, egy online kurzusról érkezett: az alapvetően hírolvasóknak tartott oktatáson azt tanácsolták neki, úgy nézzen a kamerába, mintha a legjobb barátjához beszélne. Arra a kérdésre, hogy melyik volt a legkényelmesebb és legkevésbé kényelmes filmbéli ruhája, Indiana Jones öltözékét mondta. A kedvenc halloweeni jelmezében pedig olyan kutyának öltözött, amely egy hotdog közepén van.

Ne vágják ki az esőerdőket!

Hírdetés

„Daisy Ridley. De csak egy kicsit” – válaszolta Ford arra a kérdésre, ki a cukibb: ő vagy Ridley (aki Rey-t játszotta Az ébredő Erőben). Elárulta azt is, hogy J. J. Abramsszel, a film rendezőjével lett a legközvetlenebb a viszonya a forgatáson. A rendező – aki egyben a legjobb vicceket is mesélte – szerinte nagyon intelligens. John Boyegát (a filmbéli Finn) így jellemezte két szóban: okos fiatalember. Boyega az egyik új legjobb barátja – mondta, hozzátéve, hogy Indiana Jonesszal ellentétben nem fél a kígyóktól, ők is az új barátai. Ha egy lakatlan szigetre zuhannának Az ébredő Erő stábjával, Ford szerint ő lenne a főnök, mert miért ne. Hozzátette: „Végül úgyis Carrie-re (Carrie Fisher, aki Leiát játssza – a szerk.) hallgatnánk, mert ha a Mama nem boldog, senki sem lehet az.”

Beszélt a környezetvédelemről is, szerinte az emberiség a legveszélyesebb manapság a természetre. „A természetnek nincs szüksége az emberekre. Az embereknek viszont szükségük van a természetre. Fejezzék be a trópusi esőerdők kivágását” – jelentette ki. Ford elmondta azt is, hogy színészként nincs nagyon ideje körülnézni a forgatási helyszíneken, Srí Lankára és Marokkóba például szívesen visszamenne a családjával. Könyvajánlata is volt: Atul Gawandétől a Being Mortal (Halandónak lenni) című kötetet ajánlotta, amely szerinte arról szól, hogyan lehet próbálkozni nem örökké élni.

Harrison Ford Han Solóként Az ébredő Erőben Fotó: Giphy

Megfelelő vég

Elmondása szerint nincs kedvenc repülője, nincs kedvenc filmje és nincs kedvenc gyermeke sem, azt vallja, hogy mindig azt kell szeretni, akivel vagy amivel éppen van. Önmagát ritkán nézi vissza, akkor sem kedvtelésből – mondta egy másik kérdésre Harrison Ford. Viszont szívesen adná hangját animációs karakternek, de még nem érkezett jó ajánlat.

Végezetül volt mersze valakinek Az ébredő Erő végéről is kérdezni Harrison Fordot. Szerinte megfelelő vége lett a filmnek. „Nem azért akartam harminc éve, hogy Han Solo meghaljon, mert elegem volt belőle vagy unalmasnak tartottam, hanem azért, mert a többi karakterért való önfeláldozása komolyságot és érzelmi súlyt adna” – tette hozzá a színész.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »