Ezért a banánért súlyos árat kellene fizetni

Ezért a banánért súlyos árat kellene fizetni

Góljának ünneplése közben banánnal próbálták megdobni Richarlisont, a brazil labdarúgó-válogatott csatárát a Tunézia elleni, keddi barátságos mérkőzésen, Párizsban.

A Parc des Princes stadionba kilátogató tunéziai drukkerek a 18. percben még kedvenceik egyenlítő találatának örültek, egy perccel később viszont Richarlison visszavette a vezetést a braziloknak. Ezt az afrikai ország szimpatizánsai nehezen viselték és különböző tárgyakat, többek között vizes palackokat dobáltak a nem messze tőlük ünneplő brazil futballisták felé, majd a gólszerzőt egy banánnal célozták meg.

A rasszista megnyilvánulásra a brazil szövetség elnöke is reagált, aki elmondta, hogy sokkolták a történtek.

Hírdetés

Az ilyen megnyilvánulásokat súlyosan meg kell büntetni

– jelentette ki a meccs után Ednaldo Rodrigues. Viszont nem biztos, hogy felszólításának érvényt tudnak szerezni Párizsban, brazil lapok ugyanis azt írták, hogy a stadion biztonsági személyzete nem tudta azonosítani azt, aki a pályára dobta a banánt.

A mérkőzés előtt a brazil csapat a rasszizmus elleni küzdelem jegyében egy nagy molinót feszített ki, amin világbajnoki címeikre utalva az állt, hogy “fekete játékosaink nélkül nem lennének csillagok a mezünkön”.

A felkészülési mérkőzést Brazília 5-1-re nyerte meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »