Ezer gyermek a rendőrségen (Kétszáz éves a román rendőrség )

Ezer gyermek a rendőrségen (Kétszáz  éves  a  román  rendőrség )

Közel ezer óvodás és kisiskolás gyermeket fogadott a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken, a román rendőrség napja alkalmából rendezett nyílt napon.

Március 25-én, gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén tartják a román rendőrség napját, mivel azon a zászlón, amelyet 200 éve, 1822-ben ezen a napon adományozott Grigore Dimitrie Ghica, Havasalföld fejedelme a korabeli rendfenntartó egységnek, az a bibliai jelenet volt látható, melyben Gábriel főangyal a szeplőtelen fogantatás hírét vitte meg Máriának. A rendőrség közleménye szerint fennállásuk 200. évfordulóját ünnepelték.

Hírdetés

A megyei csendőrség és rendőrség közös udvarán kiállítottak a rendőrség fegyvereiből, kriminalisztikai eszközeiből, volt helyszínelő stand, közlekedésrendészeti terepszőnyeg, megjelent néhány speciális autó. Nagy volt az érdeklődés a rendőrkocsiba való beszállásnál, az ujjlenyomatvételnél, de még a megbilincselésnél is. Közreműködött a rohamosztag, és egy rendőrkutya is megmutatta képességeit. A zárt lőtéren sajtókupát szerveztek. Az újságírók 9 milliméteres Beretta pisztollyal lőttek célba. A Háromszék munkatársai lemaradtak a pódiumról. (sz.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »