Ezer felfegyverkezett betolakodó rohamozta meg Allah akbarozva a jelenlegi szerb-magyar határt Horgosnál

Ezer felfegyverkezett betolakodó rohamozta meg Allah akbarozva a jelenlegi szerb-magyar határt Horgosnál

Mintegy ezer fős, zömében férfiakból álló migránscsoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál. A feldühödött tömeg botokkal és kapákkal felfegyverkezve és Allah akbar felkiáltással tört rá a hatósági szervekre – írja a belgrádi Alo című lap online kiadásának információira hivatkozva a Délhír portál.

Az incidensre azután került sor, hogy a határrendészek néhány kilométerre a határtól egy nagyobb csoportot tartóztattak fel, akik a forgalmat is veszélyeztetve haladtak Magyarország irányába, hogy ott törvénysértő módon a zöldhatáron lépjék át az államhatárt. A belügyi szervek intézkedésére a migránsok tömege agresszívan reagált, ordítozni és fegyverkezni kezdett, a rendőrségnek ezért vissza is kellett vonulnia a helyszínről – írja a belgrádi lap internetes kiadása.

Hírdetés

Végül a rendőri erők átcsoportosítása után sikerült megfékezni a migránsok tömegét, akiknek zöme megtagadott mindenféle együttműködést a hatósággal.

Az erőszakos és vallásilag is fanatizált tömeg egy része az incidens előtt valószínűsíthetően még a magyarkanizsai "menekült"táborban pihent, ahol a teljes ellátás és ingyen wifi mellett készülhetett fel az esti rohamra.

(Délhír nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »