Ezentúl nem fogja vissza magát Trump

Ezentúl nem fogja vissza magát Trump

„Jó, hogy lehullottak rólam a láncok, és végre úgy küzdhetek Amerikáért, ahogy én szeretnék” – írta Twitterén Donald Trump republikánus elnökjelölt. Az Independent szerint az üzletember így üzen a nőkre tett dehonesztáló megjegyzései miatt tőle elforduló republikánus vezetésnek.

Ennyivel azonban nem érte be, és a keményen beintett a republikánusok egyik legbefolyásosabb politikusának, Paul Ryannek is, akivel eddig sem szívlelték egymást túlzottan.

„Hiába nyertem meg toronymagasan mindkét vitát, nehéz úgy jól teljesíteni, hogy Paul Ryantől és társaitól nulla támogatást kapok.”

Ryan azzal a kijelentésével provokálta ki ezt a reakciót, miszerint a jövőben nem hajlandó védeni Trumpot, és az energiáit sokkal inkább a képviselőházi és szenátusi többségük megvédésére kívánja fordítani.

Hírdetés

Trump egészen addig merészkedett, hogy egy másik tweetben „gyenge és eredménytelen vezetőnek” titulálta Ryant.

A parázs internetcsörtére azután került sor, hogy a Trumpról kiszivárgott felvételek miatt több republikánus ikon is elpártolt az elnökjelölttől.

Arnold Schwarzenegger, volt kaliforniai kormányzó kijelentette: életében először nem szavaz majd a republikánus jelöltre.

Az üzletemberrel eddig is kritikus John McCain szenátor szintén betámadta a milliárdost, de kihátrált mögüle az egy időben Trump lehetséges alelnökjelöltjeként emlegetett Condoleezza Rice, korábbi külügyminiszter is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »