Ezen ledöbbentek a magyarországi turisták, 10 centis hó esett

Ezen ledöbbentek a magyarországi turisták, 10 centis hó esett

Tízcentis hó hullt a Hargitán. A téli időjárás meglepte a pünkösdi búcsú után is a Székelyföldön vakációzó magyarországi turistákat, sokan közülük nyárias öltözetben indultak kirándulni a hegyekbe. A meteorológusok szerint a következő napokban is marad a hideg idő.

Jégcsapok, havas háztetők – így néz ki néhány nappal pünkösd után a Madarasi-Hargita. Több mint tíz centiméter hó esett, ami leginkább a magyarországi turistákat lepte meg, hiszen nem készültek a zord időjárásra.

„A kocsit lent hagytuk másfél kilométerre, vállaltuk a gyaloglást, készülünk fel 1800 méterre, a csúcsra – mesélte Sípos Lajos. – Nagyon föl vagyok öltözve, dzseki van rajtam, két nadrág, úgyhogy aránylag felkészültünk.”

Hírdetés

Az egyik vendégháznak a tulajdonosa azt mondja, október óta fűtik a vendégházat, hiába múlt el május idusa, a tél még mindig tart. „Annyira kell fűteni, mint télen, főleg hogyha vendégek vannak: akkor folyamatosan fűtés van ilyenkor is” – magyarázta a a vendégház vezetője, Sándúly András.

Meglepte a vendégeket a hó, mondta egy másik vendégház tulajdonosa. „Mindenki meg van lepődve, főleg a magyarországi turisták, hogy ez van itt a Hargitán. De ez van sajnos” – mondta Major Attila.

A legtöbb turista a hó ellenére nyárias öltözetben indult a hegyekbe. „Nekünk májusban szokatlan, hogy ilyen hó és ilyen hideg van, de gyönyörű szép” – örvendezett egy turista, Nagy Zoltán.

A hideg időjárás a következő napokban is marad Székelyföldön, Csíkszeredán mindössze 5 fok volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »