Ezekről jobb ha tud, számtalan változásra kell készülni már most szombaton

Ezekről jobb ha tud, számtalan változásra kell készülni már most szombaton

A következő két szombaton munkanapok lesznek, ezért a különböző járatok menetrendje és a parkolás is változik a fővárosban.

Idén is munkanap lesz december 24-e, amelyet december 7-én, szombaton kell ledolgozni. A karácsonyi ünnepek utáni első munkanap december 27-én péntekre esik, ez azonban pihenőnap lesz, ami helyett jövő héten szombaton, 14-én kell dolgozni.

A változások miatt

módosul a parkolás rendje és a különböző járatok menetrendje is.

A Budapesten parkolóknak figyelniük kell, hiszen a két szombaton, 7-én és 14-én díjköteles lesz a parkolás reggel 8 és 18 óra között. További változás, hogy Budapest közterületi várakozási övezeteiben a december 23-i üzemzárástól 2020. január 2-án reggel 8 óráig díjmentesen lehet parkolni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, hogy a fővárosi közösségi közlekedés járatain december 7-én és 14-én, szombaton a tanítási szünetben érvényes pénteki, munkanapi menetrend lesz érvényben.

A MÁV járatainak menetrendje is eltér a megszokottól – mondta Bíber Anett, a MÁV Csoport szóvivője.

Hírdetés

„Az elkövetkező két szombaton munkanap lesz, ezért ehhez igazodik az utasok kiszolgálásával a vasúti menetrend.

– Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ezen a két napon, amikor dolgozunk, nem a szombati menetrend lesz érvényben, hanem a pénteki. Ugyanis a pénteki menetrend a reggeli órákban sokkal jobban kiszolgálja a munkába járókat például Budapest elővárosában, amire egyébként szombaton nem lenne szükség – jegyezte meg Bíber Anett. – […]

A mai és a következő pénteken is lesz változás,

ami azt jelenti, hogy nem pénteki, hanem munkanapi menetrend lesz érvényben.” Ugyanis, a társaság a péntek délutánonként már arra készül, hogy a távolsági vonalokon is megnő a forgalom, erre azonban most nem számítanak a munkanapáthelyezés miatt.

Közben

a Volánbusz is jelezte, hogy december 7-én és 14-én a tanítási napokon érvényes munkanapi, december 15-től pedig új menetrend szerint közlekednek a társaság járatai.

A társaság célja, hogy „biztonságos és kényelmes személyszállítás biztosítása, az utazási igények magasabb szintű kiszolgálása. Éppen ezért a menetrend is az utasforgalmi igényekhez igazodik.”

A kiemelt újdonságok közé tartozik a Kelenföld vasútállomás és Biatorbágy, Tópark közötti járat bevezetése. A buszok munkanapokon 6 és 22 óra között, jellemzően óránként indulnak, útközben csak a fővárosban, a Sasadi útnál állnak meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »