Ezekre koncentrál első 100 napjában a Trump-kabinet

Ezekre koncentrál első 100 napjában a Trump-kabinet

Donald Tump nem pihen a babérjain: a leendő elnök a szenátus republikánus képviselőinek vezetőivel való találkozása után fejtette ki, mire szeretne fókuszálni a ciklusa kezdetén.

“Egy csomó, igazán remek célkitűzés. Az emberek nagyon-nagyon örülni fognak. (…) Erősen a bevándorlásra fogunk koncentrálni. Tüzetesen átnézzük az egészségügyet és az állásokat. Profi ligás feladatok”

– nyilatkozta a Politico szerint Donald Trump, miután egyeztetett a szenátus republikánus elnökével, Paul Ryan-nel és Mitch McConnell-el, a szenátusi republikánus többség vezetőjével.

A problémakörök kiválasztása nem meglepő, mindhárom terület kiemelt választói érdeklődésnek örvend, kivált a bevándorlás ügye:

a szavazók 54 százaléka azt szeretné, ha az Egyesült Államok migrációs politikája az ország érdekeinek megfelelően alakulna, 58 százalék ugyanakkor úgy véli, hogy az illegális bevándorlók maradhassanak az országban, ha nem követnek el bűncselekményt.

Hírdetés

A munkahelyekkel kapcsolatban a választók 59 százaléka szeretné, hogy a munkaadók kötelesek legyenek nyilatkozni arról, hogy alkalmazottaik nem illegálisan tartózkodnak az USA területén.

“Őszintén szólva, nem állhatunk neki elég gyorsan, akár az egészségügyről, akár a bevándorlásról legyen szó (…). Csökkenteni fogjuk az adókat; rengeteg dolgot fogunk véghez vinni”

– tette hozzá Trump.

A republikánus tisztviselők, akik korábban meglehetősen kritikusak, sőt ellenségesek voltak Trumppal szemben, lelkesen nyilatkoztak a találkozó után, és kijelentették:

“mindent el fognak követni, hogy a Trump-adminisztráció első 100 napja legyen a legsikeresebb, amit a modern kori Amerika valaha látott”.

Ez azt jelentheti, hogy Trumpnak sikerült kiegyeznie a republikánus pártelit egyik legbefolyásosabb szegmensével, ami a igen sok akadályt elgördíthet az útjából.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »