Ezekre kerestek rá az idén a leggyakrabban a Google-on a romániaiak

Ezekre kerestek rá az idén a leggyakrabban a Google-on a romániaiak

IdĂŠn a TrĂłnok harca sorozatra, a Facebookra, Simona Halepre ĂŠs Liviu DragneĂĄra keresett rĂĄ a leggyakrabban a Google-on a romĂĄniai lakossĂĄg – derĂźl ki egy felmĂŠrĂŠsből.

Emellett a munkanĂŠlkĂźli-segĂŠly, a caracali Ăźgy, a Notre-Dame-szĂŠkesegyhĂĄz, az eurĂłpai parlamenti vĂĄlasztĂĄs, az ĂĄllamelnĂśki vĂĄlasztĂĄs is foglalkoztatta az embereket.

„Az elemzĂŠs feltĂĄrja, hogy melyek azok a szavak, amelyekre rĂĄkerestek a romĂĄniaiak a Google-on 2019-ben januĂĄrtĂłl novemberig. A TargetWeb ĂŠrdekes informĂĄciĂłkat azonosĂ­tott a romĂĄnok on-line viselkedĂŠsĂŠvel kapcsolatban, arrĂłl, hogy melyek a legkedveltebb kĂśzĂśssĂŠgi hĂĄlĂłk, a leggyakrabban keresett esemĂŠnyek, filmek, sztĂĄrok vagy fesztivĂĄlok” – szĂśgezik le a felmĂŠrĂŠs kĂŠszĂ­tői.

A Google keresőjébe a leggyakrabban beírt szavak a következők: Facebook (havi átlagos rákeresések száma 16.600.000), Youtube (9.140.000), Meteo (7.480.000), Google (4.090.000) és Emag (3.350.000).

Hírdetés

A keresőbe beírt szavak dinamikája változik az év időszakától függően: júliusban például sok felhasználó az érettségi vizsga eredményeire keres rá, így a rákeresések száma jelentősen megugrik, majd gyorsan csökken. Ezzel szemben vannak olyan szavak, amelyekre az év minden szakában sokan és gyakran keresnek rá.

„Egyre tĂśbb internet-felhasznĂĄlĂł hasznĂĄlja okostelefonja hangkeresőjĂŠt a Google-on, hogy kĂŠrdĂŠseket tegyen fel” – mondta Iulian Ghişoiu, a www.targetweb.ro honlapot koordinĂĄlĂł SEO ĂźgynĂśksĂŠg igazgatĂłja.

A leggyakoribb kérdések 2019-ben a következők voltak: Milyen nap van ma?, Hogyan keressek pénzt?, vagy Kicsoda Alexandru Cumpănaşu?. Más kérdések arra vonatkoztak, hogy mikor kezdődik az iskola, mikor kell átállítani az órát, mikor van Black Friday, vagy ki találta fel az izzót.

A YouTube-ot tĂśbb milliĂł ember hasznĂĄlja naponta zenehallgatĂĄsra vagy videoklipek megnĂŠzĂŠsĂŠre. (agerpres)

NyitĂłkĂŠp: stiintasitechnica.com


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »