Ezekre figyeljen, hogy ne verjék át Fekete Pénteken!

November utolsó péntekjén Amerikában hatalmas árengedményekkel várják a vásárlókat. Néhányan már az éjszakát is az üzletek előtt töltik. Az igazi harc azonban a polcoknál kezdődik: mára alap a lökdösődés, a verekedés. Hazánkban is begyűrűzött a Black Friday, azaz a Fekete Péntek, amikor egyetlen napon akár 80-90 százalékos engedménnyel vásárolhatjuk meg a kiválasztott terméket.

Hazánkban is begyűrűzött a Black Friday, azaz a Fekete Péntek, amikor egyetlen napon akár 80-90 százalékos engedménnyel vásárolhatjuk meg a kiválasztott terméket. Sokakat elvakít az árleszállítás és mindent felvásárol. Szakértők a Kossuth Rádió Napközben című műsorában hívják fel a figyelmet, mire érdemes ilyenkor figyelni és mit lehet a kereskedőnek valóban elhinni.

Nem csak a magyarok „harapnak rá” az akciókra

Kurucz Imre, az NRC Piackutató Kft. kutatási igazgatója elmondta, hogy a Black Friday elnevezés a hatvanas évek Amerikájából származik, amikor az akció miatt hatalmas dugó alakult ki a városokban. Ma már sokkal inkább arra jelent utalást, hogy a forgalmazók a piros zónából a feketébe kerülnek, azaz a veszteségesből a nyereségesbe – tette hozzá.

A szakértő megjegyezte, hogy a magyarok árérzékenynek minősülnek, azaz „ráharapnak” az ajánlatokra. De az amerikai őrület mutatja, hogy nem csak hazánkban van így.

Kurucz Imre két alapvető dologgal magyarázta az akciók utáni nagy érdeklődést: egyrészt attitűd kérdése, hogy az emberek szeretnek jól járni, másrészt a jövedelmi viszonyok is meghatározzák a hozzáállást

Elvárás, hogy online olcsóbb legyen a termék

Az NRC kutatási igazgatója elmondta, hogy az internetes vásárlás egyik fő motivációja hazánkban, hogy online olcsóbban lehet a termékekhez jutni. Hozzátette, hogy a non-stop elérhetőség és kényelmi szempontok, mint a tolongás elkerülése vagy a házhozszállítás is közre játszanak az online rendelések népszerűségében.

Átverés-e az olcsóság?

Vermes Bella, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője a műsorban külön felhívta arra a figyelmet, hogy az árengedménynek valósnak kell lennie. Azaz, nem elfogadható, ha a kereskedő az akció előtti napon megemeli az árat. A fogyasztók ilyen esetekben a területileg illetékes kormányhivatalhoz fordulhatnak panaszukkal.

Elmondta azt is, hogy hazánkban a jelenlegi szabályozás szerint beszerzési ár alatt nem lehet terméket értékesíteni, hozzátette, hogy a kereskedőnek ez nem is érné meg. Továbbá kihangsúlyozta, hogy a forgalmazók minden terméket a meghirdetett áron kötelesek értékesíteni.

Nincs holnap!

Becker György reklámpszichológus szerint az akciók az ún. zsugorított realitásba hajszolják bele az embereket. Azaz, azt hitetik el a vásárlókkal, hogy csak a most létezik, nincs holnap. Kimaradsz, ha lemaradsz, mert holnap már nem tudod olcsóbban megvenni a terméket.

Megjegyezte, hogy a kereskedők sokkal inkább az idővel játszanak az ajánlatoknál, mint az árral, mert tudják , hogy a 80-90 százalékos engedményekkel kapcsolatban az emberek már szkeptikusak.

Kuponokkal is lehet olcsóbban

Kurucz Imre elmondta, hogy a közösségi vásárlásnak ezen formája, ami a kuponos oldalakkal lett közkedvelt Magyarországon, 2010-ben futottak fel. Ekkor még legalább 70 ilyen oldal létezett és működött – többségük csak rövid ideig – hazánkban.

Megjegyezte, hogy eleinte ezeken az oldalakon időnyomást is használtak, azaz az ajánlat csak bizonyos ideig élt. Sőt volt olyan is, hogy csak akkor lehetet nagyobb árengedményt elérni, ha bizonyos számú vásárló összejött – tette hozzá.

Manapság az interneten vásárlók nagyjából 15 százaléka vásárol kisebb-nagyobb rendszerességgel kuponos oldalról. Hatvan százalékuk fővárosi nő, mivel az akciók nagy része Budapesten felhasználható és elsősorban nőknek szól.

Vermes Bella szerint érdemes megjegyezni, hogy ezeknek a webáruházaknak van a legrészletesebb tájékoztatási kötelezettségük a fogyasztókkal szemben. Mivel a terméket vagy a szolgáltatást ők csupán közvetítik, így vásárlás esetén a  szerződés nem a kuponos közvetítő oldal, hanem a terméket, szolgáltatást nyújtó cég és a fogyasztó között jön létre.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy minden online rendelőt megillet az ún. elállási jog, azaz 14 naptári napon belül, akár indoklás nélkül is elállhat a vásárlástól.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »