Ezeket az adatokat tutira nam plakátolja ki az Orbán-kormány!

Miközben a legújabb kormányzati agyrém, plakátkampány szerint baromi sokat spóroltunk a rezsicsökkentésen, a Fidesz-kormány 2010-es hatalomra jutása óta a statisztikai adatokból alapján kijelenthető, csökkent hazánkban az átlagbér, ellenben növekedett az alacsony jövedelműek adóterhe, és a magyar munkavállalók 25 százaléka még a létminimumot sem éri el.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese tartott sajtótájékoztatót a magyar dolgozókat sújtó adórendszerről. Az országgyűlési képviselő szerint ez a tragikus helyzet a tehetségtelen kormányzás következménye.

Mint ismeretes, Magyarországon rendkívül magas (az OECD országok között a negyedik legmagasabb) az adóék mértéke – mondta el Volner, majd hozzátette: csak a sokkal gazdagabb nyugat-európai államokra jellemző az a nagy mértékű adóelvonás, amely a magyar lakosságot sújtja.

Elmondhatjuk, hogy a magyarok balkáni bérekért dolgoznak, de nyugat-európai árszínvonal mellett, és mindez az elmúlt 25 év tehetségtelen kormányzásának köszönhető – fogalmazott a jobbikos honatya.

Volner János figyelmeztetett: az alacsony jövedelmű emberek adóelvonása jelentősen megnövekedett annak ellenére, hogy a kormány propagandája annak ellenkezőjéről harsog.

Számok versus Orbán-kormány (1. menet): az alacsony jövedelmű emberekről

2005-ben az alacsony jövedelmű emberek bérének 43,1 százalékát vonta le az állam adóként.
 
2010-ben ez az arány 43,8 százalék volt.
 
2015-ben sikerült ezt is túlszárnyalni: 49 százalékra nőtt az alacsony jövedelmű emberek bérének adóelvonása. 

Hírdetés

A statisztikai adatokból egyértelműen bizonyítható, az Orbán-kormány olyan gazdaságpolitikát folytatott az elmúlt fél évtizedben, amely az alacsony jövedelmű magyarokat kifejezetten megadóztatta, adóterheiket jelentős mértékben, 5 százalékkal növelte.

Számok versus Orbán-kormány (2. menet): az átlagbérről

Magyarországon az átlagbér 2010 áprilisában még 525 euró volt, jelenleg, 2015. első negyedévének végén, mindössze 493 euró. A magyar emberek munkája, az Orbán-kormány tehetségtelen politikája következtében, európai szinten jelentős mértékben leértékelődött – magyarázta az adatokat a jobbikos országgyűlési képviselő.

Számok versus Orbán-kormány (3. menet): a dolgozói szegénységről

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy küzdeni kell a dolgozói szegénység ellen – szögezte le Volner János. Jelenleg a dolgozó magyar emberek 25 százaléka még a létminimum szintjét sem éri el, míg a népesség 26,8 százaléka kifejezetten mélyszegénységben él – ismertette a nem éppen propaganda-plakátra szánt statisztikai adatokat a nemzeti ellenzék képviselője.

Volner úgy látja: ebben a tragikus helyzetben a Jobbik által felvázoltak szerint kell lépni, hiszen az Orbán-kormány felelőtlen politikája az elmúlt 5 évben bizonyítható módon nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, csak növelte a Magyarországról történő elvándorlást, növelte a mélyszegénységet és növelte az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők adóterheit.

Na, de mit vázol fel a Jobbik?

Ebből a nehéz gazdasági helyzetből csak úgy találhat kiutat az ország, ha a Jobbik által javasolt, termelést támogató adórendszert vezetnek be, amit a nemzeti párt 2018-as kormányra jutása után meg is fog tenni. Ennek értelmében az iparba, a mezőgazdaságba, és a Magyarországra jelentős külföldi tőkét hozó turisztikai ágazatba összpontosítva az adókedvezményeket – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szemben a Fidesszel, mi nem abban hiszünk, hogy a gazdagokat kell tovább gazdagítani, véleményünk szerint a magyar gazdaság alapjait kell megerősíteni, mert csak így képzelhető el, a jóléti fordulat, az életszínvonal tartós emelkedése – foglalta össze Volner János.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »