Ezeket a tárgyakat fertőtlenítsd a koronavírus idején

Ezeket a tárgyakat fertőtlenítsd a koronavírus idején

A koronavírus-járvány idején különösen fontos a higiéniai szabályok betartása és a rendszeres fertőtlenítés. Mutatjuk azokat a mindennapi használati tárgyakat, amelyek fertőtlenítése kiemelt figyelmet érdemel.

Mobiltelefon

Beszaladunk az üzletbe bevásárolni, aztán autóba ülünk és úton hazafelé még felhívunk egy-két családtagot vagy barátot. Annak ellenére, hogy eközben gumikesztyűt viselünk, vagy kezet is mosunk, a mobiltelefonokon különböző vírusok és baktériumok tanyázhatnak, ezért nagyon fontos azok rendszeres fertőtlenítése. Emellett igyekezzük elkerülni, hogy úgy fogjuk meg telefonunkat, hogy előtte nem mostunk kezet.  

Ajtókilincs

Ebben az időszakban különösen fontos az ajtókilincsek fertőtlenítése.

Talán valaki azt gondolhatja, hogy ha otthon kell tartózkodni, nem fontos ez a művelet. Ugyanakkor az ajtókilincsekre kórokozók kerülhet ha bevásárlásról vagy sétáról térünk haza.

Szemüveg

Hírdetés

Mindegy, hogy gyógy- vagy napszemüvegekről van szó, mindkét típust sokat tartjuk a kezünkben.

Baktériumok szinte egész nap tapadhatnak rájuk. Jelen helyzetben napi szinten tisztítsuk meg őket. A szemüvegek esetében viszont kerüljük a fertőtlenítőszereket, mivel azok veszélyesek lehetnek a szemekre, és használjunk inkább szappanos oldatot. Ezután öblítsük le a szemüveget vízzel és egyhasználatos törlőkendővel szárítsuk meg.

Retikülök és hátizsákok

Ha minden nap használjuk a retikülöket vagy hátizsákokat, szintén nem szabad megfeledkezni azok tisztításáról.

Textil táskák esetében a legkönnyebb a dolgunk, mivel egyszerűen csak kimossuk őket. Bőrtáskáknál speciális tisztítószereket és bőrápoló tejeket szükséges használni. Műbőr táskák esetében elég egy puha mikroszálas kendő vagy szivacs, amelyet langyos, minimálisan szappanos vízbe mártunk, és óvatosan áttöröljük vele a táskát.

Ásványvizes üvegek és üvegkulacsok

A divatos üvegkulacsokat és hordozható kávéspoharakat szintén szükséges naponta megmosni. Ha ez lehetséges, akkor mosogatógépben, forró vizes öblítő ciklusban tegyük azt. Ugyancsak ügyeljünk arra, hogy üvegünkből senki más ne igyon.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »