Ezeket a karácsonyi dalokat hallgatják a legtöbben a Spotifyon

Ezeket a karácsonyi dalokat hallgatják a legtöbben a Spotifyon

Bár a bevásárlóközpontokban általában idegbajt lehet kapni a karácsonyi daloktól, odahaza már más a helyzet: az ember szívesen hallgatja ezeket, legyen szó készülődésről vagy épp arról, útközben szeretnénk magunkat hangulatba hozni. Hogy ki melyik dalt szereti, az már más kérdés, a Statista azonban összesítette, melyik az a nyolc dal, aminél a legtöbbször nyomják meg a Lejátszás gombot a felhasználók a Spotifyon.

Mariah Carey 1994-es slágere, az All I Want for Christmas Is You még 2021-ben lépte át az 1 milliárd lejátszást a platformon, egyedüliként érve el ezt az álomhatárt. Az idei évben azonban már társa is akad: a Wham! együttes Last Christmas című dala.

Előbbit jelen pillanatig 1 349 000 000 alkalommal, míg utóbbit 1 053 000 000 alkalommal indították el a felhasználók.

Hírdetés

A harmadik helyre Ariana Grande csúszott be a 2014-es Santa Tell Me című dalával (773 millió lejátszás), őt Michael Bublé 2012-es It’s Beggining To Look a Lot Like Christmas című slágere követi (747 millió).

A fenti lista természetesen nem jelenti azt, hogy ezek lennének az örök kedvencek, de az biztos, hogy a legtöbb háztartásban ezek a dallamok egyszer-egyszer legalább felcsendülnek.

HVG


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »