Ezek lettek a legjobb balatoni strandok

Ezek lettek a legjobb balatoni strandok

Nyitókép: Pénzcentrum

Idén 35 balatoni strand nevezett a minősítő versenyre, amelyből 16 nyerte el a maximális, ötcsillagos minősítést, 14 fürdőhely négycsillagos lett, 5 pedig háromcsillagos kék zászlót kapott.

Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke pénteken Balatonalmádiban, a strandminősítés díjátadó ünnepségén elmondta, soha nem volt még ennyi kiváló minősítésű strand a Balatonon. A legjobbnak járó elismerést Csopak községi strandja kapta.

Ezek a strandok kaptak öt csillagot:

Vonyarcvashegy, Lidó strand;

Balatongyörök, Községi strand;

Gyenesdiás, Diási játékstrand;

Szigliget, Községi strandfürdő;

Balatonfüred, Kisfaludy strand;

Alsóörs, Községi strand;

Hírdetés

Balatonfüred, Esterházy strand;

Csopak, községi strand;

Keszthely, városi strand;

Balatonalmádi, Wesselényi strand;

Balatonberény, községi strand;

Balatonföldvár, keleti strand;

Balatonakali, községi strand;

Badacsonytomaj, városi strand;

Balatonlelle, Napfény strand;

Balatonboglár, Platán strand.

Idén négy különdíjat osztottak ki. A Balaton családbarát strandja idén a gyenesdiási Diási játék strand lett, a legsportosabb strand az Ábrahámhegy községi strand, a leginkább kerékpárosbarát strand a vonyarcvashegyi Lido strand, a legjobb szabadstrand pedig a balatonboglári Platán strand.

A Balatoni Szövetség 15 évvel ezelőtt kezdte el a strandminősítést. A minősítés során a bizottság vizsgálta egyebek közt a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket és a gyerekbarát szempontokat, például pelenkázó, családi öltöző megléte. Vizsgálták a strandi vendéglátóhelyek kínálatát és egyéb szolgáltatásokat (wifi, értékmegőrző) is.

Balatoni Szövetség


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »