Ezek az országok a világ legnagyobb okostelefon-piacai

Ezek az országok a világ legnagyobb okostelefon-piacai

Miközben az okostelefonok mára a világ jelentős részét meghódították, a világ legnagyobb piacain még mindig hatalmas a növekedési potenciál az iparágban. Egy kutatás megvizsgálta, mely országok a világ legnagyobb okostelefon-piacai.

Az okostelefonok piacának növekedése várhatóan nem fog érdemben megtorpanni a következő években. Ezt támasztja alá, hogy 2016-ban 3,6 milliárd okostelefon előfizetést mértek, világszerte, addig 2021-re ez a szám 6,25 milliárdra emelkedett – írja az Origo.

Az előzetes várakozások szerint az idei évben az előfizetések száma átlépheti a 6,5 milliárdot, 2027-re pedig a 7,6 milliárdot is. 

Hírdetés

Adódik a kérdés, hogy a világon mely területeken várható a legnagyobb növekedés, és melyek a legnagyobb piacok. A Statista alábbi ábráján is látszik, hogy Kína messze a globális rangsor élén állt 2021-ben, 954 millió felhasználóval. A második helyre India került, 493 millióval, míg a harmadik az Egyesült Államok 274 millióval.

Mindazonáltal a kínai és az indiai piac még így is jelentős növekedés előtt állhat a következő években.

Míg ugyanis az Egyesült Államokban, 2020-ban 81,6 százalékos volt az okostelefon-penetráció, addig Kínában csupán 63,4 százalékos, Indiában pedig mindössze 31,8 százalékos. 

Az adatok és a trendek alapján tehát úgy tűnik, hogy bár Kína egyelőre erősen tartja magát az élen, az indiai növekedés idővel akár a kínai piacot is maga mögé szoríthatja.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »