Ezek a járások soha nem lesznek feketék!

Ezek a járások soha nem lesznek feketék!

A Dáta bez pátosu elemzői jó híreket hoztak. Már több járás elérte azt az átoltottsági szintet, ami alapján nem kerülhet fekete besorolásba, így a hoteleknek, éttermeknek és más szolgáltatóknak sem kell bezárniuk. Nézzük, mi a helyzet az Ön járásával?

A járásoknak két feltételt kell teljesíteniük. Először az 50 évnél idősebbek 65 százalékos átoltottságát, majd az előírt 75 százalékot. Már az első feltétel teljesítésénél az adott járás a legrosszabb esetben a bordó fázisba kerül – írják az elemzők

Ez azt jelenti, hogy egyetlen étterem vagy szálloda sem zár be, az oltottak korlátlan számban étkezhetnek a teraszokon, beltérben pedig négy személy vagy egy háztartás tagjai ülhetnek az asztalnál. A szálláshelyek OTP-üzemmódban működhetnek.

Hírdetés

A Pozsonyi és a Dunaszerdahelyi járás már teljesítette mindkét feltételt, így az elemzők szerint pirosnál rosszabb besorolást nem kaphatnak.

Eperjes, Zsolna, Trencsén és Nagyszombat sem kerülhetnek a fekete színnel jelöltek közé. Továbbá a Szenci, Bazini, Komáromi, Vágsellyei és Galántai járások is teljesítették a 65 százalékos átoltottságot, így csak legfeljebb a bordó fázisba sorolhatók.

(br, pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »