„Ez volt az utolsó csepp” – Musk két cége is átköltözik Texas államba

„Ez volt az utolsó csepp” – Musk két cége is  átköltözik Texas államba

Elon Musk amerikai milliárdos bejelentette, hogy két vállalata, az X és a SpaceX is átköltözik Kaliforniából Texas államba. A székhelyek átköltöztetésének egyik oka Musk elmondása szerint az a kaliforniai törvény, amely szerint az oktatásügyi hatóságok nem kényszeríthetik a tanárokat, hogy értesítsék a szülőket gyermekük „gender-identitásának” megváltozásáról.

közölte Musk az X-en, majd leírte, hogy az SpaceX űrutazással foglalkozó vállalata a kaliforniai Hawthorne-ból a texasi Starbase-re költözik át, az X Corp pedig San Franciscoból Austinba.

Gavin Newsom, kaliforniai kormányzó hétfőn írta alá az elég ellentmondásosan megítélt törvényt, amit az LMBTQ-szervezetek természetesen nagyra értékeltek, mert, mint mondják, az „védi a transzgender diákok biztonságát és magánéletét”.

„Én Newsomenak már egy évvel ezelőtt megmondtam, hogy egy ilyen törvény a családokat és a cégeket is Kalifornia elhagyására készteti, hogy így védjék meg gyermekeiket”

Hírdetés

írta Musk.

A milliárdos 2021-ban már átvitte Tesla autógyártó cégének székhelyét Texasba és azóta az ő bejelentett állandó lakhelye is Texasban van.

This is the final straw. Because of this law and the many others that preceded it, attacking both families and companies, SpaceX will now move its HQ from Hawthorne, California, to Starbase, Texas. https://t.co/cpWUDgBWFe — Elon Musk (@elonmusk) July 16, 2024

Körkép.sk,


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »