Ez vár az oltatlanokra, ha Csehországba akarnak menni!

Ez vár az oltatlanokra, ha Csehországba akarnak menni!

Több mindenre is szükségük lesz a Szlovákiából Csehországba utazóknak! Nézzük!

Csehországba való utazáskor az oltatlanoknak negatív PCR-tesztre lesz szükségük, valamint igazolniuk kell, hogy kitöltötték a beutazási űrlapot.

Továbbá az országba való belépést követően az ötödik és hetedik nap közt újra tesztelteniük kell magukat – tájékoztatott a külügyminisztérium a honlapján.

Hírdetés

Az új intézkedéseket azért vezették be, mivel Szlovákiát a nagyon magas kockázatú országok közé sorolták a koronavírus terjedésével kapcsolatban. Az oltatlanoknak reszpirátort is kell hordaniuk az otthonukon kívül, ez alól ismét a legalább 14 napja teljesen oltottak vagy a betegségen már áteső személyek mentesülnek.

A negatív teszt felmutatása és a beutazási űrlap kitöltése a következők számára nem kötelező: 12 éven alatti gyerekek, nemzetközi szállítmányozásban dolgozók, határon túli munkavállalók, tanulók és diákok, akik munkavégzés vagy oktatás céljából rendszeresen, legalább heti egyszer beutaznak.

Mentesség vonatkozik azokra a személyekre is, akiknek az országban való tartózkodása nem haladja meg a 24 órát, valamint átutazásuk nem tart tovább 12 óránál.

(br)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »