Ez vár a csonka országra is: átvették a hatalmat a cigányok a felvidéki Nagymagyaron – maffiamódszerekkel nyerték meg a választást

Ez vár a csonka országra is: átvették a hatalmat a cigányok a felvidéki Nagymagyaron – maffiamódszerekkel nyerték meg a választást

Letették az esküt a Dunaszerdahelyi járásban található Nagymagyar helyi képviselő-testületének tagjai. A falut a következő időszakban Rigó Marek polgármester és 11 fős "roma" helyi képviselői csapata (közülük kettő a feltüntetett foglalkozásuk szerint munkanélküli) vezeti – írja a Körkép.sk.

Cigány maffiamódszerek

Nagymagyaron komoly választási visszaélésekre került sor nemcsak a választás napján, hanem az azt megelőző napokban is. A helyi választási bizottság elnöke például az új polgármester, a pár napja még adósságokkal rendelkező Rigó Marek apja volt, de gondok voltak a választási bizottság által jegyzőkönyveztetett tartalommal is. Sok visszaélés, probléma eleve bele sem került. A tömegével utaztatott cigányok láncszavazással voksoltak, többen közülük írni, olvasni sem tudtak.

A településen a voksolást megelőző napokban is több súlyos választási csalás történt. Fizikai erőszakról és különböző nyomásgyakorlási eszközökről is beszámoltak a lap forrásai.

Hírdetés

Gázolás is volt: az egyik cigány jelölt elütötte gépkocsijával az egyik magyar jelölt szóróanyagait széthordani készülő aktivistát.

A cigányok szombaton tömegével hordták választani saját embereiket, és fenyegettek mindenkit, aki fényképezni, filmezni próbálta őket. Volt, hogy egyszerre kétszáz írástudatlan cigány is várakozott a szavazóhelyiségben, hogy leadhassák voksukat.

Az Alkotmánybíróságon végül senki sem támadta meg az eredményt, mert a helyiek félnek a cigányok bosszújától. Nagymagyaron így végül precedens teremtődött, melyet a következő választásokon félő, hogy másutt is követni fognak – írja a Körkép.

Büntetlenséget követelnek a fajtársak

A november 10-i helyhatósági választás óta máris több olyan eset előfordult a faluban, hogy a különböző helyi rendeleteket be nem tartó, kihágásokat elkövető cigányok a számonkérésnél saját választott képviselőikre hivatkozva követeltek büntetlenséget.

Az új polgármester, Rigó Marek az ünnepélyes beiktatási ülésen még azt ígérte, hogy a "romák" nem rasszisták, és nem kell félniük a helyi "fehér polgároknak" sem…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »