Ez van, ha csúszik az út, az autós meg nyomja a pedált a sztrádán – videó

Ez van, ha csúszik az út, az autós meg nyomja a pedált a sztrádán – videó

Az M1-esen lett hatalmas csúszás és perdülés a vége a rosszul megválasztott sebességnek.

Ismét egy „tanvideóval” állt elő az MKIF a Facebook-oldalán, amelyen ismét a rosszul megválasztott sebességet, a nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő közlekedést jelölik meg hibaként. A videó tanúsága szerint egy sofőr a nedves, csúszós úton nagy sebességgel érkezik a belső sávban, miközben a külsőben a kamionok már állnak és a belső is lassul.

Hírdetés

Tekintettel az őszi-téli időjárásra, az MKIF a téli gumi használatát kéri az autósoktól. Példát is közöltek arra, milyen nagy jelentősége van ennek: ha például 110 km/h a sebességünk, akkor a fékezés megkezdéséig megtett út, vagyis a reakcióidő alatt megtett távolság nagyjából 46 méter, a fékút vizes burkolaton 97 méter (ami a száraz felülethez képest akár 30 méterrel is több lehet), így a teljes féktávolság elérheti a 113-143 métert is. Ezért esős, nedves időben, csúszós aszfalton mindenki vezessen lassabban és fokozott figyelemmel – közölték.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https://www.facebook.com/mkifzrt/videos/734668385349995/&show_text=false&width=476&t=0

(A nyitókép illusztráció.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »