Ez valóban világbotrány lehet! – Úgy tűnik, hogy a kijevi tüntetők bérelték fel az orvlövészeket

Ez valóban világbotrány lehet! – Úgy tűnik, hogy a kijevi tüntetők bérelték fel az orvlövészeket

Az ukrán vezetés megbuktatása előtt, még a zavargások idején is lehetett hallani ilyen híreket, de ezt mindenki rémhírnek minősítette, most beigazolódni látszik.

A Russia Today angol nyelvű orosz állami adó állítása szerint a kijevi tüntetők Észtországból béreltek fel orvlövészeket a zavargások legvéresebb napjaiban. A nyilvánosságra került beszélgetést állítólag a Janukovicshoz még hű biztonsági szolgálat hallgatta le Catherine Ashton és az észt külügyminiszter között. Az EU kül- és biztonságpolitikai főbiztosa ekkor hallott Urmas Paettől arról, hogy az orvlövészek ezek szerint nem Janukovics megbízásából tevékenykedtek.

Hírdetés

„Egyre inkább nyilvánvaló, hogy az orvlövészek mögött nem Janukovics állt, hanem valaki az új koalícióból.” – mondta Catherine Ashtonnak az észt külügyminszter annak a telefonbeszélgetésnek a során, amelyet a még Janukovicshoz hű erők hallgattak le. Urmas Paet szerint különösen aggasztó, hogy az akkor már hatalomra készülő ellenzék jelezte, hogy ebben az ügyben nem kívánnak vizsgálódni. „Érdekes, folytassa” – mondta az EU kül és biztonságpolitikai főbiztosa. Paet arról is beszámolt, hogy a tüntetésen nagy elismerést szerzett Olga Bogomolec főorvos olyan bizonyítékokat mutatott be, amelyek igazolták, hogy a rendőröket és a tüntetőket ugyanolyan fegyverekkel lőtték le, vélhetően ugyanazok az emberek.

Íme a felvétel:


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »