Ez vajon mi lehet? Gyomorforgató dolog terjed a Facebookon

Ez vajon mi lehet? Gyomorforgató dolog terjed a Facebookon

Üzenetben kaptam meg a képet Messengeren keresztül. Először azt hittem, valami vírus, de csak az egyik ismerősöm invitált egy különleges játékra. Arra kért, hogy találjam ki minden segítség nélkül, mi lehet a fotón. Tíz percnyi gondolkodás után nem jutottam tovább az összeöntött konyhai hulladéknál. A játékot buktam, az ismerősöm elküldte az eredeti linket. Kattintottam.

Egy fideszes politikus oldalára keveredtem, majd egy másodpercen belül felugrott a kép, a mellé írt kommentárban pedig a megfejtés:

Waldorf saláta másképp

Huh – gondoltam magamban. Vajon milyen lehet az eredeti? Nos, ilyen egy Waldorf saláta nem másképp:

Ehhez a recept szerint nem kell más, csak alma, zeller, citrom, tejszín, majonéz, egy kis só és bors. A több mint száz éves recept lényege, hogy a pikáns zeller és a savanykás alma tökéletesen kiegészíti egymást, ami egy igazán különleges ízvilágot eredményez1928-tól már dióbéllel készítik, de több más verzió is elterjedt az évek során. Van, ahol pulykahússal dobják fel, mások szőlőt adnak hozzá.

Hírdetés

És akkor még egyszer az eredeti poszt:

Németh Szilárd wannabe sztárszakács, honvédelmi miniszterhelyettes az elkövetője ennek a vizuális merényletnek. A kép mellé azt írta:

“Az eredeti Waldorf salátát New York egyik legelegánsabb és legdrágább szállodájának séfje ötlötte ki és készítette el. Ezt alapul véve készítettem el a csepelies változatot, ami egyébként nemcsak finom és friss, de meg is fizethető.”

És, hogy miért pont most követte el ezt a gasztronómiai terrortámadást a Fidesz alelnöke a Facebook népe ellen?

“Miután a legutóbbi lapszámban nem jelent meg receptem, a 28-ai Csepeli Hírmondóban a fenti fogás elkészítésének fortélyait osztom meg az olvasókkal.”

Köszönjük szépen.

Tökéletes időzítés: januárban ismerkedhetnek Németh Szilárd karácsonyi halászlevével a csepeliek

Van, aki Gundel-menzán kerekedhet fillérekért, de vannak olyanok is, akiknek viszont be kell érniük Németh Szilárd halászlevével. A Csepeli Hírmondó következõ számában jelenik meg Fidesz-alelnök receptje a politikus Facebook-posztja szerint. A Csepeli Hírmondó volt az az önkormányzati lap, amelyet tavaly 1,4 millió forintra büntettek, mert túltolta Németh Szilárdot az áprilisi választás elõtt – a kormánypárti politikus receptjei külön rovatot is kaptak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »