Ez történik, ha Günther nem akar autót venni – megtorpant az összeszerelő üzem

Ez történik, ha Günther nem akar autót venni – megtorpant az összeszerelő üzem

Az ipari export volumene 6,4%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A feldolgozóipari exportértékesítés 32%-át képviselő járműgyártás kivitele 15,7%-kal visszaesett, míg a feldolgozóipari export 17%-át adó számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásáé gyakorlatilag az előző év szintjén maradt.

Ezzel szemben az ipar belföldi értékesítése 4,5, ezen belül a feldolgozóiparé 6,9%-kal nagyobb volt az előző év azonos hónapjához képest.

Az iparon belül a döntő súlyt (96%) képviselő feldolgozóipar termelése 1,4%-kal csökkent, ugyanakkor a csekély súlyú bányászaté 91, az energiaiparé (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) 5,3%-kal emelkedett.

Hírdetés

Köhécselni kezdett az összeszerelő üzem

A feldolgozóipari termelés több mint egynegyedét képviselő járműgyártás kibocsátása 9,5%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A közúti járműalkatrész gyártásának volumene 1,8, míg a közúti gépjármű gyártásáé 17,5%-kal visszaesett. A járműipar alacsony teljesítményszintje új rendelésmutatóiban is tükröződik.

A feldolgozóipari termelés 12%-át adó számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 2,1%-kal mérséklődött. A két legjelentősebb alágazat közül a híradástechnikai berendezés gyártása 35%-kal bővült, ugyanakkor az elektronikus fogyasztási cikk gyártása 11,1%-kal csökkent.

A feldolgozóipari termelésből 11%-kal részesülő élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 3,4%-kal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »