„Ez rosszabb, mintha meghalt volna”

„Ez rosszabb, mintha meghalt volna”

Jules Bianchi, a Marussia korábbi versenyzője balesetét követően egy pillanatra sem ébredt fel a kómából, és az idő múlásával az esélye is minimálisra csökken a felépülésére. Édesapja szerint ez rosszabb, mintha meghalt volna.

A Formula 1 egyik legnagyobb tehetségének tartották Jules Bianchit, aki tavaly a Marussia történetének első vb-pontjait is megszerezte a Monacói Nagydíjon. Sokan a Ferrari leendő pilótáját látták benne, ám az októberi Japán Nagydíjon egy kicsúszás drámaian megváltoztatott mindent.

Hírdetés

Bianchi súlyos fejsérülést szenvedett, a Japánból való hazaszállítását követően november óta egy nizzai kórházban fekszik. A francia versenyző nem tért magához a kómából, és az orvosok szerint egyre kevesebb az esélye annak, hogy valaha felépüljön.

Jules édesapja, Philippe Bianchi időnként kiáll a nyilvánosság elé, és elmondja, mi van a fiával, van-e valamilyen változás az állapotában. Sajnos, hétfőn meglehetősen rossz hírt közölt a France Info riporterének.

– Számunkra ez egyre elviselhetetlenebb, már úgy érzem, egyszerűen beleőrülök, ahogy a fiamat látom. Komolyan mondom, ez még annál is rosszabb, mintha meghalt volna. Csak ülünk mellette, fogjuk a kezét, de segíteni nem tudunk rajta. Igaz, néha-néha megszorítja a kezünket, de nem tudjuk, ez a javulás jele, vagy egyszerűen reflexmozdulat. Egyre kevésbé vagyok optimista, és úgy érzem, immár szembe kell néznünk a helyzet komolyságával. Ha valami csoda történne, és Jules felébredne, sajnos nagy az esélye annak, komoly fogyatékossággal élhetne tovább. Ezt pedig ő nem tudná elviselni, hiszen a versenyzés volt az élete – jelentette ki az idősebb Bianchi.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »