Ez Románia: Gigamecset épül a szabadkőműves központ mellé

Ez Románia: Gigamecset épül a szabadkőműves központ mellé

A török állam által pénzelt építkezés kissé túldimenzionáltnak tűnik, figyelembe véve, hogy Bukarestben összesen mintegy tízezer muszlim él, akiket négy mecset is kiszolgál. Az Európa legnagyobbjaként beharangozott mecset és „muszlim kulturális központ” szomszédságában Románia legfontosabb szabadkőműves páholyának székhelye is felépül a közeljövőben.

A török vallásügyi hatóság által közzétett látványtervek alapján egy impozáns, modern ugyanakkor a muszlim építészeti hagyományokhoz illeszkedő épületegyüttest húznak majd fel a telken, amely a Romexpo kiállítási központ mellett terül el. A mecset mellett könyvtár és muszlim tanulmányi központ is épül majd, ugyanakkor lesz menza, több szolgálati lakás, és edzőterem is.

Hírdetés

A központ a Romániai Muszlim Kulturális Muftiság tulajdona lesz, amely számára 2015 májusában egy kormányhatározat biztosította a terület 49 évre szóló használati jogát. A Bukarest egyik legdrágább részének számító környéken egyébként a tervek szerint Románia legfontosabb szabadkőműves páholyának székhelye is felépül a közeljövőben.

itthon.ma


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »