Ez olyan átlátszó, mint az üveg: Százhúszmillió forinttal húzták le „ismeretlen csalók” a Mazsihiszt

Százhúszmillió forintot csalt ki ismeretlen tettes a Mazsihisztől a Rumbach utcai zsinagóga felújítási munkálataira hivatkozva. A Mazsihisz rendőrségi feljelentést tett, és belső vizsgálat indult. Az esetről Heisler András, a Mazsihisz elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában számolt be. Heisler András szerint az ügynek személyi következményei is voltak.

Heisler András elmondása szerint a felújítás egyik szakaszának lezárásakor a Mazsihisz kapott a fővállalkozótól egy százhúszmilliós számlát, azonban az utalás előtt néhány nappal telefonon értesítették őket, hogy megváltozott a vállalkozó számlaszáma, máshova kell utalni a pénzt – szemlézte a tévéinterjút a Kibic Magazin.

A Mazsihisz illetékese kérte, hogy ezt írásban is erősítsék meg, a levél meg is érkezett a fővállalkozó pecsétjével, amelyről azonban később kiderült, hogy hamisított volt. Néhány ellenőrzési pont itt kimaradt, és a pénzt végül egy hamis számlára küldték át, nyilatkozta Heisler András.

Hírdetés

A Mazsihisz elnöke szerint a hamis számla ismeretlen tulajdonosa azonnal kivette a pénzt, illetve továbbította egy másik országbeli számlára. Mindez az utalás után egy nappal derült ki, és ekkor a Mazsihisz azonnal rendőrségi feljelentést tett, és belső vizsgálatot rendelt el.

Heisler András szerint az ügynek személyi következményei is voltak.

A szervezet jelenleg várja a rendőrség nyomozásának eredményét, és bízik benne, hogy a kár legalább egy része meg fog térülni.

A Mazsihisz vezetése úgy döntött, hogy a hiányzó összeget a saját felújítási tartalékából pótolja, így az ügy ellenére a munkálatok nem állnak le, és tovább folyhat a Rumbach utcai zsinagóga renoválása.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »