„Ez nem a CEU, elvtársak”

Politika- és Soros-mentes egyetemet címmel szervezett flashmobot a Fidelitas Debreceni Szervezete. „Ez nem a CEU, elvtársak”, „A jogszabályok mindenkire vonatkoznak” – ilyen feliratú táblákat tartottak villámcsődületükön az ifjúsági szervezet tagjai. Kiss Norbert alelnök úgy fogalmazott: a Fidelitas debreceni szervezete az ellen tiltakozik, hogy szakmai konferenciának álcázva egyetemi politizálást szerveznek az oktatási intézményben.

Az alelnök felszólította a konferencia szervezőit: Giczey Pétert, az SZDSZ egyik helyi alapítóját és Iványi Zsuzsannát, a Germanisztikai Intézet igazgatóját, hogy ne politizáljanak az egyetemen.

– A Debreceni Egyetem az egyik legrangosabb és legnagyobb egyetem az országban. Azt szeretnénk, ha tiszteletben tartanák a magyar jogszabályokat, az egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatát és nem szerveznének nyilvánvalóan politikai töltetű rendezvényeket ide – hangsúlyozta Kiss Norbert.

A Fidelitas debreceni szervezete sajtóközleményt adott ki, melyben megerősítik, hogy teljes mértékben elutasítják a közvetlen, vagy tudományos értekezésnek álcázott egyetemi politizálást.

„Fontos, hogy tisztázzuk, kiket is szólaltatnak meg a konferencián. A pénteki előadók közt találhatjuk Gulyás Józsefet, aki az SZDSZ egyik alapító tagja, s hosszú időn keresztül volt a mostanra már nem létező párt országgyűlési képviselője. Meghívták Kácsor Zsoltot is, aki 15 éven át volt a Népszabadságnak hívott kommunista pártlap propagandistája, s maga is szerepelt Soros fizetési listáján. Részt vesz Kirs Eszter, aki 2013 óta a Magyar Helsinki Bizottság egyik jogi előadója.

Hírdetés

Ez az álcivil szervezet, azon rendszerellenes erők egyike, amely politikai pártként viselkedik, s aktívan segítette annak a hazánkat lejárató Sargentini-jelentésnek a telehazudását, melynek vádjait még az EP-képviselő kisasszony hazájában sem hisznek el. A rendezvény egyik moderátora Ónody-Molnár Dóra, aki szintén az olvasók érdeklődése hiánya miatt megszűnt Népszabadság munkatársa volt, s munkájának jelentős része a polgári kormány támadásából áll.

Ráadásul annak az Ónody Tamásnak a felesége, aki közel egy évtizeden át vezette a belpesti SZDSZ-t és Kóka János hű inasa volt.

A magyar oktatásnak csak károkat és káoszt okozó SZDSZ-es miniszter, Magyar Bálint bértollnoka, Krémer Balázs is részt vesz a konferencián.

Ne legyenek tehát illúzióink, ilyen impozáns balliberális, soros-zsoldos felhozatal mellett fel sem merül a politikamentesség vélelme” – olvasható a közleményben.

dehir


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »