Ez még csak egy kis ízelítő az őszből, a jövő héten még rosszabb idő várható – nyugaton többek között Ali pusztít

Megérkezett a hidegfront az országba, a Dunántúl nagy részén szombat reggelre jelentősen lehűlt a levegő, és lesz, ahol a felére, 14-15 fokra esik vissza a hőmérséklet.

Előkerültek a kabátok, a pulóverek, az előrejelzés szerint esernyő is kell majd. Az erős széllökések miatt, a keleti megyék kivételével, az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Ez még csak a kezdet, csak egy kis ízelítő az őszből, a jövő héten még rosszabb idő várható – hangzott el az M1 Híradójában.

Kidőlt fák, leszakadt ágak miatt riasztják a fővárosi tűzoltókat

Több fővárosi kerületben akadályozzák a forgalmat, vezetékeket szakítottak le, épületeket rongáltak meg a viharos szél miatt kidőlt fák és leszakadt ágak – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-nek.

A szóvivő elmondta: a II. kerületben a Labanc úton egy húszméteres fa társasházra dőlt, az épület teteje megrongálódott. A tűzoltók daru segítségével kezdték meg a fa eltávolítását. Szintén a II. kerületben, a Budenz úton egy hat méter hosszú faág lehasadt és egy parkoló autóra esett.

Hírdetés

A XIII. kerületben, a Népfürdő utcában egy fa gyökerestől kidőlt és megdöntött egy másik fát; a forgalmat veszélyeztető fákat létraszer segítségével távolították el. A X. kerületi Újhegyi úton épületre dőlt egy fa, a tűzoltók dolgoznak az eltávolításán – közölte a szóvivő.

A brit szigeteken Ali pusztít

Két vihar is tombol Európa északi területein. A brit szigetekre rövid időn belül a második vihar csapott le, míg – Dániát elhagyva – Norvégiát és Svédországot a Knut nevű vihar fenyegeti.

Mindkét vihar fákat csavar ki a több mint 100 km/órás széllökésekkel. Svédországban már most több vonat- és hajójáratot töröltek.

A brit szigeteken napokkal ezelőtt még az Ali nevű vihar pusztított, Írországban több tízezren maradtak áram nélkül. Az Ali egyes helyeken a vörös riasztást, vagyis a legmagasabb fokozatot is elérte. A viharban ketten meghaltak – közölte az M1 Híradója.

(Híradó – MTI – javítva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »