Ez már valami

„Ha az időjárás engedi, pénteken programot hirdetek” – mondta pontosan egy hete Falus Ferenc, amikor a türelmetlenkedő újságírók a főpolgármesteri elképzeléseiről próbálták faggatni.

Aztán eljött a péntek reggel.

Mindenki az eget kémlelte, és azon tűnődött, hogy vajon az időjárás megengedi-e, hogy a közvélemény megismerje a Nagy Baloldali Programot.

És az időjárás kegyes volt. Megengedte.

Mondjuk, az még máig nem derült ki, hogy ténylegesen mi köze is volt az esőnek és a programhirdetésnek, mivel Falus a sajtótájékoztatóját egy terézvárosi, ablak nélküli pincehelyiségben tartotta. De ezen a kis apróságon ekkor már nem akadt fel senki, a választási programpontok, a tervezett intézkedések ugyanis mindent elhomályosítóan ragadták magukkal a hallgatóságot.

Falus nagyon komoly dolgokat vetített előre.

Ahogy azt a kicsit nyökörészve felolvasott szövegből megtudhattuk, először is a „súlytalanság helyett az ellensúly szerepét” kívánja betölteni a magyar politikai életben. Majd miután ez megvan, akkor jöhet többi nagyszabású elképzelés megvalósítása, mint az ingyen wifi a közterületeken, a szélvédett busz- és villamosmegállók kialakítása, mivel most azok csak a „függőleges esőtől védenek” és a budapesti fekvőrendőrök ritkítása, mert „azok nem igazán váltak be”. De komoly hangsúlyt kapott Falus tervei között „a babakocsival való közlekedés fejlesztése” is, külön kiemelve a „babakocsis apukák közlekedésének segítését”.

Hírdetés

És ez még nem minden.

A baloldal főváros-megváltója amint lehet, nekilát a 3-as metró felújításának, új metrókocsik vásárlásával és ezzel párhuzamosan továbbépítené a 4-es metrót a Bosnyák térig, illetve a budaörsi virágpiacig. Neki kezdene a Petőfi és a Lánchíd felújításának és egy újabb hidat is építene, csakhogy legyen még egy. „Ez nem egy aprópénz, ez körülbelül annyi, mint a 4-es metrónak a teljes beruházási költsége. A kérdés az, hogy erre van-e pillanatnyilag kedvünk pénz költeni, ezt közösen kellene megbeszélni, hogy mit, mikor tartunk fontosnak” – tette hozzá végül, továbberősítve ezzel is a felelős városvezető képét, amit az elmúlt napokban már kialakított magáról.

De a szövegfelolvasásnak itt még nem volt vége. Az utolsó programpont, a legütősebb, még csak ezután következett:

„Ha főpolgármesternek választanak, minden eszközzel megakadályozom, hogy Orbán Viktor és hivatala a budai Várba költözzön, mivel a miniszterelnöknek nincs keresnivalója a királyi várban.”

Ez már valami.

Szinte látom, ahogy Falus Ferenc, a ló, meg a taknyos orrú gyerek hordja a vizesvödröket a várba vezető utcákra, hogy vödörbarikádot építve akadályozza meg a Miniszterelnökség költözését. Mert nagyjából ennyi eszköze van most is, meg ennyi lenne főpolgármesterként is arra, hogy a OV hivatalának költözését megakadályozza.

Ez lenne hát a Nagy Baloldali Program Budapesten.

Gratulálunk.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »