Ez már szánalmas: műbalhé volt Greta Thunberg letartóztatása? Videóra vették, ahogy a rendőrökkel pózol

Ez már szánalmas: műbalhé volt Greta Thunberg letartóztatása? Videóra vették, ahogy a rendőrökkel pózol

Néhány nappal ezelőtt tartóztatták le Greta Thunberg klímaaktivistát, amiért a német Lützerat városában található lignitbánya újranyitása ellen tiltakozott. A sajtóban megjelent információk szerint a rendőrök kezénél és lábánál fogva hurcolták el a mainstream sajtó kedvencét. Nem sokkal később videófelvételek jelentek meg arról, hogy az egész műbalhé volt, Thunberg a “letartóztatás” előtt vigyorogva pózolt a rendőrökkel, a fotósok és a kamerák kedvéért a rendőrök is hajlandók voltak a megfelelő pozícióba állni, hogy a snitteket felvegyék. A megrendezett jelenet “forgatásáról” videófelvételek is megjelentek.

A Thunberg letartóztatásáról szóló képek bejárták a világot, ott szerepelt a címlapokon. A balliberálisok rendőri erőszakot emlegetve heccelték az olvasókat. Most viszont már világos, hogy a valóság teljesen más volt.

A Twitterre feltöltött felvételek szerint Thunberg higgadtan, helyenként kacagva pózol a rendőrökkel, akik a fotósok és videósok gyűrűjében merev statisztákként tartják Thunberg karjait. A videóból azonban teljesen világos, hogy a helyzet nem valós, beállított snittekről van szó, az egészet megrendezték.

Yes, the Greta Thunberg arrest was staged for the establishment media. pic.twitter.com/UtuRv0c2fD — Ian Miles Cheong (@stillgray) January 17, 2023

Az nem világos, hogy a rendőrök parancsot kaptak-e, hogy működjenek együtt.

Egy másik videón az látszik, hogy Thunberget felkapják a rendőrök, mintha erőszakkal kellene odébcipelniük, de néhány méter megtétele után leteszik, elengedik, mintha csak filmforgatáson volnának.

Hírdetés

Was ist das? Ein #Polizeieinsatz in #Luetzerath gegen #grettathunberg oder eine einstudierte #Show zwischen #Polizei und #Greta für #Presse und #Medien? Jeder Darsteller scheint hier seine Rolle in der #Klimashow zu haben: pic.twitter.com/IXt79qM2ii — Dr. David Lütke (@DrLuetke) January 18, 2023

Felmerülhet a kérdés, hogy miért volt szükség a felhajtásra, és eleve miért kellett bevetni egy olyan “nagyágyút” a lignitbánya esetében, mint Greta Thunberg?

A válasz egyszerű politikai marketingben keresendő. Brüsszel és a liberális mainstream már érzi a vesztét az energiaszankciók miatt. Európa számos országában folynak sztrájkok, tüntetések, amelyek középpontjában a megélhetési válság és az energiaszámlák állnak. A liberális elit pedig igyekszik hárítani a felelősséget.

Ezért a mainstream sajtóban nem arról írnak, hogy az energiaválság miatt a megélhetési válság miatt söpörnek végig tüntetések Európán, hanem azt, hogy micsoda tiltakozás volt egyetlen lignitbánya megnyitása miatt Németországban, még Grat Thunberget is elvitték a rendőrök.

Thunberg tevékenységével egyértelműen a balliberális és zöld pártok támogatottságára segít rá.

Az egész lützerathi tüntetés körüli helyzet erősen bűzlik. Az első hírek szerint a rendőrök és a tüntetők összecsaptak, és többen súlyos sérüléseket szenvedtek. Később a rendőri erőszakról szóló beszámolók élét elvették vagy megcáfolták. Vagyis, néhány laptalan váddal hagy médiafelhajtást kavartak bizonyos politikai célok érdekében – persze, a kijózanító valóságról már kevesebb cikk született a nyugati sajtóban.

Körkép.sk, remix.news


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »