Ez lesz a tranzitzónákkal

Ez lesz a tranzitzónákkal

Továbbra is özönlenek a migránsok a szerb-magyar határon, a vasúti sínek mentén. A főpolgármester új helyszínre költöztetné a pályaudvarok mellett kialakított tranzitzónákat.

Nem bezárják, hanem átköltöztetik a menekülteknek létrehozott tranzitzónákat – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a főpolgármester. Tarlós István szerint két új befogadóhelyet jelölnek ki csütörtökön, ezek nem a pályaudvarokon, de a városon belül lesznek. A főpolgármester egy budai és három pesti helyszínt lát erre alkalmasnak.

„Természetesen a szolgáltatást továbbra is fenntartjuk, bár nem önkormányzati feladat, ne keverjük a kompetenciát. Nem akarjuk, hogy szomjazó gyerekek legyenek, nagy részt nem elhanyagolható. Kell, hogy valahol az emberek tisztálkodjanak, vécére menjenek, ivóvizük legyen, vagy valami a fejük felett legyen. Előbb-utóbb egy nagy sátorról is gondoskodni kell” – fogalmazott a főpolgármester.

Hírdetés

A költözés két-három héten belül megtörténik.

Újabb óriási migránsáradat várható

Neveket követelt az Állami Számvevőszék elnökétől a miniszterelnök, amikor Domokos László a túl drágán működő minisztériumi háttérintézményekről beszélt. A kormányfő maratoni konferencián értékelte a kabinet elmúlt évi tevékenységét. Bővebben>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »