Ez lesz a bevándorláspárti erők megállításának szimbóluma

Ez lesz a bevándorláspárti erők megállításának szimbóluma

A Budapest Folyamat a bevándorláspárti erők megállításának szimbóluma lesz – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.

A Figyelő Budapest Folyamatról írt cikkét megerősítve a tárcavezető azt mondta, a jövő szerdai isztambuli ülésen a magyar kormány nem hagyja majd, hogy egy a fővárosáról elnevezett folyamat újabb migránsok Európába hozásának platformja legyen. Ahogy az elmúlt időszakban szokásossá vált, az ülés a bevándorláspárti és a bevándorlás ellenes erők összecsapása lesz – hangsúlyozta.

Ebben az esetben is jól látszik, hogy Soros György és hálózata, az ENSZ-tisztviselői és Brüsszel is arra akarja felhasználni a Budapest Folyamatot, hogy újabb migrációs hullámokat indítsanak el Európa felé – fejtette ki.

Hírdetés

Az ülés végén egy olyan határozatot akarnak elfogadni, amely újabb migrációs útvonalak megnyitásának szükségességéről beszél – mondta a külügyminiszter, kiemelve, hogy a magyar kormány ezt a lehető leghatározottabban ellenzi.

Összecsapás várható, tekintettel arra, hogy amióta a globális migrációs csomagot az ENSZ-nek nem sikerült egyhangúan elfogadtatni, különböző nemzetközi szervezetek és találkozók alkalmával kívánják részenként keresztül tolni a dokumentumban foglaltakat – fogalmazott.

A Budapest Folyamatot is erre akarják felhasználni, így nagy vita lesz, de a magyar kormány és a migrációellenes álláspontot képviselők nem fogják elfogadni a migrációt elősegíteni hivatott újabb határozatot sem – értékelt Szijjártó Péter.

A Budapest Folyamatban a résztvevő országok a Selyemút térség – Afganisztán, Pakisztán, Banglades, Irak, Irán – migrációs kérdéseire fókuszálnak. Ezt az 1993-ban létrehozott együttműködést azért nevezték így el, mert a résztvevők első hivatalos találkozója a magyar fővárosban volt. Mára összesen 52 állam vesz részt a Budapest Folyamatban, és 7 ország rendelkezik megfigyelői státussal, többek között az Egyesült Államok. Magyarország ebben az együttműködésben társelnökként vesz részt, az elnöki feladatokat 2006 óta Törökország látja el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »