Ez lehet a következménye a kvótás népszavazásnak

Ha a kvótareferendum érvényes lesz és a nemek győznek, úgy törvény akadályozza majd meg, hogy az Európai Unió olyan személyeket erőszakoljon Magyarországra, akiket hazánk nem akar befogadni. A jogszabály legalább három évig életben lesz – mondta a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban Völner Pál.

Az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára a lapnak hangsúlyozta: a kormány álláspontja egyértelmű a kérdésben, a kabinet felfogása szerint a kényszer-betelepítés sérti hazánk érdekeit.

Mint elmondta, a kormány tagjai, a miniszterek és mellettük az államtitkárok is részt vesznek majd a kampányban. „A legfontosabb teendő az lesz, hogy közérthetően elmagyarázzuk a választóknak, miért van szükség a referendumra és mi a tétje a népszavazásnak”.

A baloldal és a Jobbik bűnei

Hírdetés

Felidézte, hogy a kabinet kezdettől ugyanazt vallja a migráció ügyében. Az a legfontosabb, hogy a magyarok dönthessék el, kik telepedhetnek le Magyarországon. „A baloldal politikusai ehhez képest hezitálnak: legszívesebben az igen, vagyis a korlátlan kényszer-betelepítés mellett kardoskodnának, de a különféle incidensek, a terrorcselekmények és a külföldi kedvezőtlen események miatt ezt nem merik megtenni” – hangsúlyozta.

Mint mondta, régen Moszkvához igazodtak, most Brüsszelhez simulnának, de felismerték, hogy a külföld kritika nélküli követésére, a multinacionális cégek kiszolgálására és ezzel a nemzeti érdek háttérbe szorítására a hazai választók egyre kevésbé fogékonyak. Az utóbbi hetekben a Jobbik is kimutatta valódi szándékait, azt, hogy a kvótaügyet is egyszerű politikai haszonszerzésre használná fel – tette hozzá Völner Pál.

Európáért kell elutasítani az európai irányt

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány a kvótanépszavazást nem Európa ellen, hanem Európáért kezdeményezte és semmilyen lényeges érv nem szól Magyarország kilépése mellett az unióból. Véleménye szerint Magyarország a közösség tagjaként kerülhet közelebb céljaihoz.

Mint mondta, aki az október 2-i népszavazáson igennel válaszol, az úgy foglal állást, hogy hazánk területére bármikor irányíthat bármilyen és bármennyi külföldi személyt az unió. Aki viszont nemmel szavaz, az azt rögzíti: Magyarországra csak a magyar állam, a magyar hatóságok engedélyével és a hazai előírások betartása mellett jöhet be bárki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »