"Ez komcsi tempó!" – Már a Heti Válasz sem tudja, melyik Fidesznek higgyen

"Ez komcsi tempó!" – Már a Heti Válasz sem tudja, melyik Fidesznek higgyen

Az alábbi írás jelent ma meg a Válasz.hu-n Bódis András tollából:

Kedves Fidesz, ez komcsi tempó!

Amikor komáltuk Simicskát, kitiltottuk a reklámtáblákat a villanyoszlopokról, mert az szoci biznisz volt. Most, hogy nem komáljuk Simicskát, már nem számít a „közlekedésbiztonság”, jöhetnek vissza a reklámtáblák. Annál is inkább, mert a szoci cég közben a miénk Garancsié lett. Ez volna az erőpolitika vége?

Így lett volna ötösünk a lottón! Másfél hónapja mi is megírtuk, hogy a korábban MSZP-közeliként azonosított Bleuer István részben a Fidesz-barát Garancsi Istvánnak adta el az oszlopreklámok bajnokaként ismert ESMA Zrt.-t. Nemigen tehetett mást, hiszen a kormánypárt 2012-ben kihúzta a cég alól a piacot; a parlament úgy módosította a közúti közlekedésről szóló törvényt, hogy „a gépjárművek közlekedésére szolgáló közút területén, a felett és mellett (…) tilos elhelyezni olyan jelet, jelzést, egyéb tárgyat és berendezést, amely a közúti jelzésekkel – azok alakjával, színével – összetéveszthető, a láthatóságot akadályozza, alkalmas arra, hogy a közlekedők figyelmét elterelje, vagy a közlekedés biztonságát egyéb módon veszélyezteti.” Továbbá: „nem lehet reklámtábla, reklámhordozó és egyéb reklámcélú berendezés a közvilágítási-, villany-, telefonoszlopon”. A 2012-es módosítás ki nem mondott célja persze az lehetett, hogy ellehetetlenítsék a közterületi reklámpiacon érdekelt Simicska Lajos versenytársait.

Hírdetés

Lássunk csodát, a parlament Rogán Antal vezette gazdasági bizottsága most hirtelen mindent visszacsinálna. A közúti közlekedésről szóló törvényt úgy módosítaná, hogy többé nem lenne érvényes a közvilágítási-, villany- és telefonoszlopokat érintő reklámeszköz-elhelyezési tilalom. Többé nem számít a láthatóság és a közlekedésbiztonság, ez mind makutyi duma – értsd: hazugság – volt. Most csak az a fontos, hogy – Simicska „elvesztése” után – újra legyen Fidesz-közeli plakátcég. És lesz, hiszen Garancsi nyilván pont azért szállt be az ESMA Zrt.-be, mert tudta, hogy a parlament feloldja majd az oszlopreklám-tilalmat.

Ugyanez a történet dióhéjban: amikor komáltuk Simicskát, kitiltottuk a reklámtáblákat a villanyoszlopokról, mert az szoci biznisz volt. Most, hogy nem komáljuk Simicskát, már nem számít a „közlekedésbiztonság”, jöhetnek vissza a reklámtáblák. Annál is inkább, mert a szoci cég közben a miénk Garancsié lett. Hát, kedves Fidesz, ez komcsi tempó. A legrosszabb fajta erőpolitika. Pedig, ha jól emlékszem, márpedig jól emlékszem, épp múlt pénteken hirdette meg Orbán Viktor az erőpolitika végét.

A mostani lex Garancsival a Fidesz bizony nem könnyíti meg a saját hívei dolgát. Most akkor melyik Fidesznek higgyünk? A 2012-esnek, amelyik átélhető magyarázatot adott azzal, hogy tulajdonképpen a közjó érdekében cselekszik, mivel az oszlopreklámok mindannyiunk biztonságát veszélyeztetik? Vagy a 2015-ösnek, amelyik nem mond semmit, egyszerűen csak az ellenkezőjét csinálja annak, ami mellett néhány éve hitet tett?


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »