EZ JÓ!

Gazda Albert alábbi írása egyszerűen jó. Amúgy a szerzővel volt szerencsém eltölteni egy kis időt a Vajdaságban, még nyár elején, és az kifejezetten jó és hasznos idő volt. Emberi idő volt. Jó csalódások ideje volt, „jééé, mégsem vagyunk farkasok?!” ideje volt, rácsodálkozások ideje volt.

Ritka pillanat volt.

Kicsike idő, de nagy hatósugarú. Csak ennyi… 

„10 dolog, ami fontosabb, mint a Bayer-botrány

Sok-sok barátom és ismerősöm van, akik szerint sok-sok dolog fontosabb, mint a Bayer-botrány. Klassz tudni, hogy nem vagyok egyedül. Hurrá!

„Pörög a számláló, mint a motolla. Az történetesen meglep, hogy Niedermüller Péter után is be lehet még állni a sorba hetven-akárhányadiknak, de nekem sem muszáj mindig mindent értenem. Niedermüller ugye Gyurcsány Ferenc pártjának alelnökeként és európai parlamenti képviselőjeként küldte vissza a Gyurcsány Ferenc kormányzása idején kapott plecsnijét – ki másnak, mint – Áder Jánosnak. És ettől sem omlott össze a tér-idő kontinuum, úgy látszik, vannak még benne tartalékok.

Tényleg, mi jöhet még? Fodros István, a boldog emlékezetű 2009-es esztendő legendás kitüntetettje is fellázad?

Bár úgy esetleg lehetne fokozni, ha azok a visszaküldők, akik nem szeretnének egy lapon szerepelni bizonyos kellemetlen pályafutású visszaküldőkkel, visszakérnék visszaküldött keresztjeiket. Az még adhatna egy gellert a balhénak.

Vagy ha a lázadók vérre vágyó rajongói felkoncolnák visszaküldéstől húzódozó pajtásaikat, egyiket a másik után. Ilyesmi amúgy megyeget is a Facebookon, gratulálok hozzá.

Közben az is eszembe jutott, hogy vajon valóban nem volt még ennyire mélyen a szellemi színvonal Magyarországon a rendszerváltás óta – pró és kontra, kösz, Orbán! –, vagy csak az van, hogy öregszem, azért látom sötétebbnek a sötétséget. Is – válaszolta vonatkozó kérdésemre Kádár János modorában egy szellemileg színvonalas barátom.

Hírdetés

Addig is, míg rájövök, mi ez ügyben a helyzet, úgy döntöttem, összeállítom a számomra mostanában fontos dolgok listáját. Mielőtt végképp elveszne a talaj a lábam alól!

1. Süt a nap, pompás az idő, odakint búcsúzik a nyár.

2. Egyre több helyen csapolnak kiváló sört a parton, a  Nap Bácsiban cseh IPA is kapható a Permontól, hibátlan cucc.

3. Elolvastam Zelei Bori kis novelláskötetét, az a címe, hogy Kevert, erős hangulatú, érzékeny és okos szövegeket tartalmaz. Olvassanak mindennap!

4. Továbbra is a Pesti Burger Bár hamburgere a legfinomabb hamburger Budapesten. Aki még nem kóstolta, magára vessen.

5. Budapest nagyon szép, szórakoztató és barátságos város. Nemcsak lent, ahol részegek a turisták, nagy a tömeg, csillognak a fények és járnak a villamosok, hanem fent, a budai dombok között is. Többet kéne kisvonatozni, libegőzni, sétálni a zöldben. Jóval többet.

6. A Sing Street annyira nem csodálatos film, amennyire agyba-főbe dicsérik, de azért kedves darab. Mókás így viszontlátni a 80-as éveket, a frizurákkal és a koptatott farmerekkel. Itt szeretném leszögezni: soha nem viseltem ilyeneket!

7. Vezet a Vasas. Ez engem nagyságrendekkel kevésbé érdekel, mint némely futballfüggőket, de hogy nem a Ferencváros vagy a Videoton vezet, az jópofa.

8. Már csak két hét, és kezdődik a jégkorongszezon. A felkészülési meccsek javában zajlanak, kedden ki is megyek a MAC Budapest–Olimpija Ljubljanára. Sőt: pénteken megnézem az U18-as Magyarország–Fehéroroszországot is a Tüskében.

9. Hétvégén Makóra utazom. Mindenkit arra biztatnék – mármint azokat, akik a fővárosban élnek –, hogy többször utazzanak vidékre. Meg fognak hökkenni. A magyar vidék ugyanis egyáltalán nem olyan, amilyennek a bulvártelevíziókban, a politikusnyilatkozatokban vagy az újságokban látszik. Az embereknek több a foguk és az eszük is!

10. Sok-sok barátom és ismerősöm van, akik szerint sok-sok dolog fontosabb, mint a Bayer-botrány. Klassz tudni, hogy nem vagyok egyedül. Hurrá!

Na így. És akkor most lassítsunk picit. Akár meg is torpanhatunk egy pillanatra.” (G-Közép Gazda Albert: 10 dolog, ami fontosabb, mint a Bayer-botrány)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »