Ez is eljött: az USA légiereje védelmezi az Iszlám Állam terroristáit Szíriában

Ez is eljött: az USA légiereje védelmezi az Iszlám Állam terroristáit Szíriában

 

„Az amerikai katolikus vezetők jelzik, hogy ellenállnak a pápa ügyrendjének” címmel az amerikai Wall Street Journal arról számol be, hogy az amerikai katolikus püspöki konferencia konzervatív érseket választott a kulcspozíciónak számító abortusz elleni, „életért folyó tevékenységek bizottsága elnökéül”. Ezzel legyőzte a liberális jelöltet, aki a pápa szoros szövetségese, írja a lap.

Hasszan Ruháni, a 80 milliós népességű Irán elnöke bírálta Szaúd-Arábiát, amiért az durván beavatkozik Libanon belügyeibe. Azt mondta, „szégyenteljes”, hogy egy muzulmán állam az izraeli rezsimnek könyörög, hogy hajtson végre katonai támadást a libanoni nemzet ellen a Hezbollah elleni harc ürügyén, és hogy még készen áll dollár milliárdok elköltésére is e célra. Ruháni elnök ezt néhány nappal azután mondta, hogy Szaad Hariri libanoni miniszterelnök  a szaúdi fővárosban jelentette be lemondását posztjáról és a jelek szerint Rijadban házi őrizetben tartják. Ruháni hozzátette,  ugyancsak szégyenletes, hogy Szaúd-Arábia  Jement szüntelenül bombázza, eddig 12 ezer embert megölve; az országba nem engedi be a humanitárius segélyt, miközben 17 millió ember az éhhalál szélén áll, idézi őt a PressTV iráni tévé angol nyelvű szolgálata.

Hírdetés

Észak-Korea ENSZ-nagykövete a világszervezet elnökének írt levelében közölte, hogy az amerikai és dél-koreai közös, hadihajókkal és légierővel folytatott gyakorlatok  „a Koreai-félszigeten a legrosszabb helyzetet hozzák létre és ez egy azonnali nukleáris háborút is kirobbanthatnak”. Hozzátette: az Egyesült Államok által évek óta folytatott nukleáris fegyverekkel való fenyegetés Észak-Korea ellen egyértelműen bizonyítják, hogy Phenjan mindeddig a helyes utat választotta védelmére és azt folytatni fogják, idézi a levelet a Sputnik News orosz hírügynökség francia nyelvű szolgálata.

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint az Egyesült Államok által Szíriában törvénytelenül vezetett katonai koalíció megakadályozta az ott a szíriai elnök meghívására jelen lévő orosz légierőt, hogy az Iszlám Állam utolsó szíriai erődítményéből, Abu Kemálból menekülő terroristákat megtámadja, jelenti a Sputnik News orosz hírügynökség  német nyelvű szolgálata. Az amerikai légierő arra hivatkozott, hogy mivel az onnan menekülő terroristák megadták magukat, rájuk is vonatkozik a genfi egyezmény, amely a hadifoglyok és harcosok státuszát szabályozza. Ráadásul a koalíció gépei még fel is szálltak, hogy aktív védelmet nyújtsanak a terroristáknak és megakadályozzák az orosz gépeket, hogy a terroristákat megtámadják.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »